Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Mult hulitul CARTOF, o sursă excepţională de vitamine şi minerale


   Cartoful, legumă cu un renume puțin măgulitor, considerat mâncarea săra-cului, este o sursă extraordinară de nutrienți, vitamine și minerale și este mult mai benefic pentru organism decât broccoli, sfecla, bananele, nucile și avocado, recomandate de nutrițio-niști, conform unui studiu al unor cercetători britanici.
   Astfel, cartoful este, potrivit experților, cel mai ieftin și dietetic produs. Mai mult, ei recomandă consumul acestei legume de două ori pe zi, ceea ce poate contribui la normalizarea tensiunii arteriale, asigurând că un consum frecvent al acestor tuberculi nu va duce la creșterea în greutate în cazul în care la prepararea lor nu se folosește grăsime în exces.
   Un cartof mediu fiert în coajă conține de cinci ori mai multe fibre decât o banană și asigură un aport de vitamina C de trei ori mai mare decât un fruct de avocado.
De asemenea, oamenii de știință au stabilit că acesta conține și o cantitate mai mare de seleniu decât semințele de floarea soarelui și nucile.
   Cartoful surclasează în privința elementelor vitale pentru organism multe din legumele prefe-rate de nutriționiști și care sunt la modă, precum broccoli, avocado etc., mai spun ei.
   Inclus în alimentația de zi cu zi, cartoful face inutil consumul de diferite suplimente de vitamine, deoarece asigură organismul cu o gamă largă de diverși nutrienți, asigură cercetătorii britanici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?