Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

VIDEO: Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea nu stă la masă cu infractorii


  

 

   Campania electorală este momentul în care apar escrocii care se folosesc de numele celor mai importanți oameni politici din județ pentru a mai obține câteva voturi. Tot în această perioadă, de schimbări politice și instituționale, șefi de instituții încearcă să-și salveze pielea, iar grupuri de interese să-și păstreze influența. Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a declarat război escrocilor și infractorilor.

   În Vrancea au apărut deja personaje disperate care se folosesc de numele președintelui Consiliului Județean, Marian Oprișan, pentru a obține câteva voturi în plus la alegerile din iunie.
Este cazul lui Dumitru David, „zis Mitică”, din Pufești, care se laudă în comună că ar fi sprijinit de Marian Oprișan. Åžeful administrației județene a precizat însă că nu sprijină decât candidații USL. „Există un domn care într-o anumită perioadă se ocupa cu tăierea lemnului de cireș din Vrancea. Se numește Dumitru David, zis Mitică. Acest personaj le spune cetățenilor din comuna Pufești că este reprezentantul meu, că are sprijinul meu și că eu îl recomand ca primar pentru comuna Pufești. Eu nu sprijin decât construcția politică care va reuși, cu greu, dar cu dăruire și pricepere, să le facă românilor o viață mai bună și anume USL. Nu susțin decât candidații USL. Nu susțin niciun individ care vorbește în numele meu”, a afirmat președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan.
   Acesta a precizat că cetățenii care vor să i se adreseze o pot face personal, la sediul Consiliului Județean. De asemenea, ei pot lua legătura cu consilierii care fac parte din cabinetul președintelui Consiliului Județean. Nimeni, a explicat Oprișan, în administrația publică județeană, nu poate emite ordine sau dispoziții în numele său. „Nu am nevoie de asemenea purtători de cuvânt. Singur, după consultarea prealabilă a vrâncenilor sau, când este vorba de aspecte tehnice, după ce mă consult cu staff-ul meu, cu direcțiile de specialitate, decid în consecință pentru binele cetățenilor județului nostru”, a precizat Marian Oprișan.

Toleranță zero față de infracțiuni

   Președintele Consiliului Județean a anunțat deja că sunt unii afaceriști, grupuri de interese și chiar șefi de instituții care încearcă să își păstreze influența asupra unor instituții. Oprișan le-a transmis acestora că „nu stă la masă cu infractorii”. „Unii speră să își salveze pielea după ce au comis erori masive în conducerea instituțiilor. Alții, mă refer la unii afaceriști sau grupuri de interese, încearcă să își păstreze influența asupra unor instituții. Le transmit din start, răspicat, că Marian Oprișan nu stă la masă cu infractorii, nu are nicio legătură cu infractori sau infracțiuni în Vrancea”, a afirmat Marian Oprișan.
   Åžeful administrației județene a anunțat că a avut deja discuții cu conducerea Inspectoratului Județean de Poliție și urmează discuții și cu celelalte instituții din județ. El a cerut ca organele abilitate, Inspectoratul de Jandarmi, Inspectoratul Județean de Poliție să dea dovadă de maximă implicare pentru că obiectivul este „securitatea cetățeanului, a vieții sale și a averii acestuia”. „Toleranța guvernului Victor Ponta, a guvernului USL, toleranța noastră ca reprezentanți legali și constituționali ai cetățenilor județului Vrancea față de infracțiuni de orice tip este zero. Mă refer în special la furatul lemnului din pădure, și vor fi acțiuni spectaculoase în perioada următoare, la tot ce înseamnă infracțiuni. Organele abilitate, Inspectoratul de Jandarmi, Inspectoratul Județean de Poliție, trebuie să dea dovadă de maximă implicare. Å¢inta noastră este securitatea cetățeanului, a vieții sale și a averii acestuia. Nu avem  nicio altă preocupare”, a afirmat Marian Oprișan.

10 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?