Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Ţăranii trebuie să declare veniturile din arendă


   Å¢ăranii care au obținut venituri din arendă, în 2011, trebuie să depună declarația 200 la ghișeele unităților fiscale din județ. Reprezentanții Fiscului vrâncean spun că formularul 200 „Declarația privind veniturile realizate din România” are termen de depunere 25 mai și se depune pentru veniturile realizate în 2011.
   Declarația trebuie depusă de contribuabilii care au obținut venituri din activități independente, cedarea folosinței bunurilor; activități agricole pentru care venitul net se stabilește în sistem real; transferul titlurilor de valoare, altele decât părțile sociale și valorile mobiliare în cazul societăților închise; operațiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen, pe bază de contract, precum și orice alte operațiuni similare, altele decât cele cu instrumente financiare tranzacționate pe piețe autorizate și supravegheate de Comisia Națională a Valorilor Mobiliare .
   „Declarația se completează și se depune și de către persoanele fizice care au realizat în anul 2011 venituri din arendă. Conform art. 61 din  Codului Fiscal «Veniturile din cedarea folosinței bunurilor sunt veniturile, în bani și/sau în natură, provenind din cedarea folosinței bunurilor mobile și imobile, obținute de către proprietar, uzufructuar sau alt deținător legal, altele decât veniturile din activități independente». În această categorie de venit se cuprind veniturile din închirieri și subînchirieri de bunuri mobile și imobile, precum și veniturile din arendarea bunurilor agricole, din patrimoniul personal”, au precizat reprezentanții Direcției Generale a Finanțelor Publice.
   Aceștia au precizat că, potrivit Codului de procedură fiscală, neîndeplinirea obligației de declarare a bunurilor și veniturilor de persoanele fizice se sancționează cu amendă de la 50 lei la 500 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?