Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Fiscul a descoperit o evaziune de aproape cinci milioane de lei


   Inspectorii fiscali vrânceni au recuperat, în luna aprilie, aproape 5 milioane de lei de la agenții economici care nu au respectat legea. Conducerea Direcției Ge-nerale a Finanțelor Publice Vrancea a anunțat că în această perioadă au fost efectuate 165 verificări. În urma controalelor au fost constatate diferențe de taxe, impozite și contribuții de 4,2 milioane lei, la care se adaugă accesorii de 610 mii lei și amenzi contravenționale în valoare totală de 9 mii lei.
   Cele 77 de amenzi contravenționale au fost aplicate pentru declararea în mod eronat la organul fiscal teritorial a impozitelor, taxelor și contribuțiilor datorate bugetului general consolidat; nerespectarea prevederilor legale referitoare la întocmirea și utilizarea documentelor justificative și contabile pentru toate operațiunile efectuate, respectiv pentru neefectuarea inventarierii; prezentarea de situații financiare care conțin date eronate sau necorelate; nedepunerea la termenele prevăzute de lege a declarațiilor recapitulative sau depunerea de astfel de declarații cu sume incorecte sau incomplete. „În timpul acțiunilor de inspecție fiscală a fost încasată suma de 2,94 milioane lei. În urma inspecțiilor generale și parțiale efectuate, au fost emise 128 decizii de impunere în sumă totală de 4,26 milioane lei. În 11 cazuri în care au existat indicii de sustragere de la plata debitelor prin înstrăinarea bunurilor, au fost dispuse măsuri asigurătorii în valoare totală de 673,80 mii lei. Pentru un prejudiciu creat bugetului general consolidat în sumă totală de 1,02 milioane lei, Direcția Generală a Finanțelor Publice Vrancea a înaintat patru sesizări instituțiilor abilitate pentru continuarea și definitivarea cercetărilor în vederea stabilirii persoanelor vinovate și a gradului de participare a acestora la infracțiunile constatate”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Direcției Generale a Finanțelor Publice, Camelia Micheș.
   De asemenea, în cursul lunii aprilie, inspectorii fiscali au efectuat 27 acțiuni de control inopinat care au vizat în principal monitorizarea transporturilor de bunuri provenind din alte țări membre UE și verificarea neconcordanțelor din Declarația 394.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?