Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

VIDEO şi GALERIE FOTO: Grupul Şcolar „Simion Mehedinţi“ şi Belgia au câştigat „Galeria valorilor europene“


  

 

   De Ziua Europei, Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia” a fremătat datorită zecilor de tineri care au umplut sala de spectacole, unde a avut loc „Galeria valorilor europene”, un spectacol-concurs de evocare a unei personalități marcante pentru fiecare țară membră UE. În competiție s-au înscris 14 licee din județ, cu câte o echipă formată din trei elevi și un profesor coordonator, care, timp de 10 minute, au prezentat câte o țară europeană.
   Astfel, concursul a fost deschis de Colegiul Național „Al. I. Cuza”, care a prezentat Austria, urmat de: Grupul Åžcolar „Simion Mehedinți” Vidra – Belgia, Liceul Teoretic „Al. I. Cuza” Panciu – Franța, Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” – Germania, Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea” – Grecia, Liceul cu Program Sportiv – Irlanda, Liceul Teore-tic „Emil Botta” Adjud – Italia, Grupul Åžcolar „G. G. Longinescu” – Olanda, Colegiul Tehnic „Ion Mincu” – Polonia, Colegiul Național „Unirea” – Portugalia, Colegiul Auto „Traian Vuia” – Regatul Unit al Marii Britanii, Liceul de Arte „Gh. Tattarescu” – România, Grupul Åžcolar Agricol Odobești – Spania și Liceul Pedagogic „Spiru Haret” – Ungaria. S-au punctat originalitatea, calitatea prezentării și relevanța informațiilor.
   Cele mai bune prezentări au fost premiate de Dragoș Bîrlădeanu, vicepreședintele Consiliului Județean și consilierul județean Laurențiu Marin. „Doresc să vă transmit salutul președintelui Consiliului Județean, Marian Oprișan și să vă felicit pentru lucrurile minunate pe care le-ați făcut astăzi și pentru munca depusă”, le-a spus copiilor Dragoș Bîrlădeanu.
   Marele câștigător a fost Grupul Åžcolar „Simion Mehedinți” din Vidra, care a reprezentat Belgia. Elevii Ionuț Cherciu, Andrei Åžerban și Mădălina Apostu, împreună cu profesorul coordonator, Bianca Bosoiu, au fost recompensați cu un premiu în valoare de 150 euro. Locul doi a revenit Liceului Pedagogic „Spiru Haret”, care a prezentat Ungaria. Elevii Georgiana Tănase, Alina Savin și Corina Enache, împreună cu profesorul care a coordonat echipa, Stănel Ion, au primit un premiu de 90 euro. Locul trei a fost adjudecat de Liceul de Arte „Gh. Tattarescu”, care a intrat „în pielea” României. Echipa formată din elevii Mariana Huzui, Bogdan Ochioiu și Sebastian Băncilă, împreună cu profesorul Mariana Dascălu, au fost re-compensați cu 60 de euro. Reprezentanții Consiliului Județean au oferit, pe lângă premiile în bani pentru câștigători, și diplome de participare pentru restul concurenților. Liceenii au avut ocazia de a asculta într-o pauză și câteva minute de muzică de cameră, în interpretarea a trei instrumentiști de la Orchestra de Cameră „Unirea”: Liviu Topală, Vasile Chelmuș și Constantin Chetreanu.
   Un alt concurs, „Treasure hunt” (căutare de comori) – „Stelele Europei”, care urma să aibă loc ieri, pe esplanada din Piața Unirii, a fost amânat, din cauza ploii, pentru ziua de astăzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?