Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Aparatură medicală pentru Maternitatea Spitalului Adjud


   Spitalul Municipal Adjud a fost vizitat, marți, de reprezentanți ai Organizației „Salvați Copiii” România, care au dotat maternitatea și secția de neonatologie din cadrul unității cu aparatură medicală, în va-loare de peste 80.000 de lei. Astfel, au fost donate câte o masă de nașteri și chirurgicală și un incubator, toate de ultimă generație.La Adjud a fost prezentă și Amalia Năstase, în calitate de ambasador al campaniei.
   Reprezentanții Spitalului din Adjud sunt încântați de gestul Organizației „Salvați Copiii” România, mai ales că vechea aparatură din aceste secții a fost achiziționată în urmă cu peste 50 de ani. „Suntem extrem de onorați de această donație a organizației «Salvați Copiii». Masa de operație și cea de nașteri erau foarte vechi, pot spune că aveau peste 50 de ani și erau foarte uzate. Acum  le-am dat la fier vechi și le-am înlocuit cu cele ultramoderne, donate de cei de la «Salvați Copiii». Înainte să primim această donație, nou născuții care cântăreau sub 2000 de grame erau transportați la Focșani, pentru că noi nu aveam aparatura necesară să îi ținem. Pentru a preveni riscurile, îi transportam la Focșani”, a precizat medicul Gheorghe Bercea, managerul Spitalului Municipal din Adjud.
   În maternitatea din Adjud se nasc, anual, 400 de bebeluși, aproximativ 5% din aceștia fiind prematuri, așa că medicii sunt foarte încântați de donație. „Am primit aparatură medicală performantă care ne va ajuta foarte mult, dar în primul rând, va ajuta femeile. Anul trecut s-au născut aproape 400 de copii, dintre care 22 au fost prematuri. Înainte, din cauza meselor de naștere vechi, femeile acuzau dureri de spate câteva zile la rând. Acum, noile mese permit schimbarea poziției, fapt ce va ușura nașterea, deoarece femeile pot sta într-o poziție confortabilă. Mă bucur că am primit această donație”, a spus medicul ginecolog Vitalie Bețișor.
   „Furnizarea echipamentelor medicale către Spitalul Adjud a reprezentat o prioritate pentru «Salvați Copiii» România, deoarece maternitatea beneficiază de aceeași aparatură de 23 de ani, încă de la înființarea spitalului. Acțiunea caritabilă marchează, în același timp, implicarea Amaliei Năstase în activitățile Organizației.  În calitate de ambasador al campaniei, Amalia a marcat debutul implicării în activitățile desfășurate în cadrul campaniei 2% prin participarea la dotarea Spitalului Adjud”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul organizației.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?