Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Premii pentru micii artişti populari


   Casa de Cultură din Panciu a găzduit, sâmbătă, cea de-a V-a ediție a Concursului Interjudețean de Artă Tradițională „Descoperim tradiția străbună”. 
   Faza județeană s-a desfășurat pe 5 mai, când au fost selectate lucrările trimise de elevii vrânceni. Acestea, împreună cu cele realizate de elevi din Buzău și Galați, au intrat în finala de sâmbătă, când au fost evaluate de un juriu prezidat de profesoara Mihaela Cârjan, de la Liceul Tehnologic din Panciu, ajutată de profesoara Lăcrămioara Mălăcescu, de la Åžcoala Străoane, și directoarea Casei de Cultură, Antoneta Zanfir.
   La secțiunea Tapiserii din lână, câștigătorii au fost Iulia Papazisu și Simona Argăseală, de la Buzău. Tot de la Buzău provin și ocupantele primului loc de la secțiunea Tapiserie din păr de capră, Larisa Busuioc și Roxana Broiescu, precum și cele de la Tapiserii tradiționale, Cosmina Stamate și Andra Negulescu.    
   La Arte plastice, câștigătoare a fost Georgiana Dibu, iar la Pictură Gabriel Gabor, de la Tecuci. Secțiunea Icoane pe lemn a fost câștigată de Teodora Andronic, de la Panciu.
   Tot păncenii sunt cei care s-au remarcat și la Icoane pe sticlă, Colaje și Port popular stilizat, prin lucrările semante de Daria Diaconu, Francisca Corcoz, Mihaela Cruceanu, Alexandra Pătrășcan și Ana Nicanău. La categoria Tapiserii din sfoară, premianții au fost elevii de la Palatul Copiilor din Focșani.
   Festivitatea de premiere a fost precedată de un program artistic susținut de elevii de la Centrul de Creație Buzău, pregătiți de Nina Stamate și cei de la Clubul Copiilor din Panciu, coordonați de Maria Cristescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?