Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Secta care spune că sfârşitul lumii va fi pe 30 iunie


   Anul 2012 este plin de date apocaliptice. Secta „Growing in Grace”, condusă de autointitulatul anticrist Jose de Luis de Jesus, cu adepți în 35 de țări diferite, prevestește apocalipsa pe 30 iunie, iar cei care nu-și tatuează numărul 666 vor pieri, conform credinței lor. „Toți cei care nu cred în noi vor fi distruși”, se anunță pe multe panouri din SUA, Brazilia și alte opt țări în care este prezentă secta, iar oamenii sunt îndemnați să-și tatueze simbolul 666.
   Secta este condusă de carismaticul Jose de Luis de Jesus, care s-a autointitulat anticristul. El consideră că este greșit ca „învățăturile evreiești” ale lui Iisus să fie urmate, iar cele de luat în seamă sunt ale apostolului Paul, cu care Jesus spune că se află în contact direct. Conform liderului sectei, „anticrist” înseamnă „cel care nu mai trăiește precum a făcut-o Iisus din Nazaret în timpul vieții sale umane”.
   Conducătorul sectei din Canada, Alex Poessy, a explicat cum va fi apocalipsa din 30 iunie: „În acea zi, corpul lui Jose de Luis de Jesus, care e un om ca și mine, va deveni nemuritor. Va trăi pentru totdeauna. Asta se va întâmpla cu el, dar și cu adepții lui. Toți cei care nu cred, vor fi distruși”, a spus el. „Growing in Grace” are adepți în 35 de țări diferite, 287 de posturi de radio și o rețea de televiziune non-stop în limba spaniolă.
   În plus față de supraviețuire, Jose de Luis de Jesus le promite adepților săi și superputeri după 30 iunie. „Putem să alergăm și să nu obosim. Putem trece prin foc fără să ne ardem. Aș putea să vorbesc acum și pe urmă să trec prin perete”, a spus fiica lui Alex Poessy. A-depții sectei sunt încântați că data de 30 iunie se apropie. „Lumea nu se va sfârși. Se va sfârși acest sistem. Toate guvernele și va-lorile tranzacționale vor cădea. Noul guvern al 666 va prelua puterea”, a mai spus Poessy.
   Jose de Luis de Jesus, născut în Ponce, Puerto Rico, în 1946, insistă ca adepții lui să-i spună „tată”. El, un hoț mărunt pe atunci, precizează că și-a înțeles destinul în 1973, pe când trăia în Massachusetts. Secta a fost înființată în 1986, iar mulți spun că grupul este mai mult decât un cult. „Sunt oameni proști care cred în prostii”, a spus Regina Albarracin, care trăiește în Florida și și-a pierdut un fiu în dauna sectei.
   Åži despre banii sectei au apărut întrebări după ce o parte din fonduri a fost transferată într-o bancă din Columbia pe numele conducătorului său. Jose de Luis de Jesus s-a retras din viața publică pe 22 aprilie pentru a se întoarce la „transformarea” din 30 iunie, când secta lui va „conduce lumea”. „Un guvern în care vom conduce totul într-o ordine perfectă. Ä‚sta este mesajul meu de plecare pentru voi. Timpul a trecut. Ne vom revedea curând la Armageddon”, a spus el în mesajul de rămas-bun.
Oameni din religie și experți în sociologie și-au manifestat îngrijorarea privind data prevestită de sectă pentru că se tem pentru viața sectanților. Sociologul Lorne Dawson a explicat că un termen limită arată că secta este în încurcătură: „Este un indicator puternic că autoritatea conducătorului este știrbită, își pierde din adepți, nu mai recrutează oameni așa cum o făceau. Åži nimic nu unește un grup și atrage atenția decât o nouă anunțare a apocalipsei”, a spus sociologul de la Universitatea Waterloo.
   Predicția 30 iunie este asemănătoare cu cea a californianului Harold Camping, care spunea că apocalipsa va veni pe 21 iunie 2011. Nu s-a întâmplat așa și de rușine acesta s-a retras din viața publică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?