Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Şoferi vitezomani sau băuţi, depistaţi în trafic


   Åžoferii și-au făcut de cap pe durata minivacanței de 1 Mai. Celor prinși, polițiștii le-au întocmit dosare penale, altora le-au dat amenzi și le-au reținut permisele de conducere. Cei mai mulți dintre șoferi au rămas pietoni pentru că au circulat cu viteză peste limita legală.

   16 șoferi au rămas fără permise de conducere deoarece au condus cu viteză prea mare. Åžeful Serviciului Poliției Rutiere Vrancea, comisarul șef Viorel Gheorghe, a afirmat că în intervalul 28 aprilie – 1 mai, au fost aplicate 322 sancțiuni contravenționale pentru depășirea limitei legale de viteză. Au fost reținute 28 de permise de conducere, 16 dintre acestea pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de kilometri pe oră. Totodată au fost întocmite cinci dosare penale.
   Potrivit unei statistici întocmite de polițiștii Serviciului Poliției Rutiere, cea mai mare viteză cu care s-a circulat prin Vrancea a fost de 169 de kilometri pe oră.
   Marți, pe DN 2 E85, între Focșani și Garoafa, radarul polițiștilor a înregistrat autotu-rismul condus de Dorin Solomon, din Vaslui, care rula cu viteza de 169 de kilometri pe oră. Polițiștii l-au oprit pe șofer din cursa nebună, i-au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 630 lei și i-au reținut permisul de conducere pentru 90 de zile. Ca să și-l recupereze, șoferul va trebui să susțină testare.
   Tot în afara localității Garoafa, polițiștii l-au tras pe dreapta și pe Vasile Cristea, din Vulturu, care conducea un autoturism BMW cu 160 kilometri pe oră. Tot pe DN 2 E85, între Focșani și Garoafa, a fost depistat circulând cu viteză mare și Alexandru Åžtefan, de 23 de ani. Mercedesul condus de acesta rula cu 152 kilometri pe oră. Unii dintre șoferi nu au respectat legea nici măcar în localitate. Autoturismul VW Golf, condus de Bogdan Suhăreanu, de 32 de ani, din Botoșani, a fost înregistrat de radar în timp ce rula cu o viteză de 120 kilometri pe oră prin Urechești.
    În afara localității Urechești a fost lăsat fără permis de conducere și Mihai Cercel, de 33 de ani, din București, care circula cu 168 kilometri pe oră.

Beat criță la volan

   În trafic, polițiștii au găsit și câțiva șoferi băuți. Printre aceștia, Ionel Ferbinte, de 66 de ani, din comuna Golești. El a fost oprit în localitate, în timp ce conducea un autoturism Dacia. În urma testării, rezultatul a fost de 1,41 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. 
   De asemenea, ieri dimineață, un alt șofer, care venea tocmai de la Suceava, a fost depistat băut la volan. Polițiștii Serviciului Rutier au oprit în trafic Mercedesul Vito, destinat transportului de persoane, condus de Florin Fodor Melenciuc. Cum au avut ceva suspiciuni în ceea ce-l privea pe șofer, l-au testat cu aparatul alcooltest. Rezultatul alcoolemiei a fost de 0,50 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Omul plecase la drum cu soția și copilul, de la Suceava spre București, pentru a lua marfă, după ce băuse în ziua precedentă. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?