Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Veteranii de război, bătaia de joc a guvernanților


   Veteranii de Război sunt nemulțumiți de actuala guvernare care, spun ei, își bate joc de toată lumea. Ei se simt batjocoriți de pedeliști, motiv pentru care Ziua Veteranului de Război, care se sărbătorește pe 29 aprilie, nu va fi motiv de bucurie.
   Veteranii de Război vrânceni sunt nemulțumiți de tot ceea ce le face actuala guvernare. Ei le reamintesc pedeliștilor că acum aproape 67 de ani, au luptat și s-au jertfit pentru reîntregirea neamului. Acum, autoritățile au uitat de ei. „Veteranilor de război le-au fost impuse impozite pe terenuri și pe amărâtele pensii, nici până astăzi nu s-a încheiat acțiunea de împroprietările sau compensare a veteranilor de război, cu suprafețele de teren prevăzute de lege. Veteranii din mediul rural, care au dreptul la bilete de călătorie auto gratuite, se lovesc de refuzul sistematic al transportatorilor din județul Vrancea, pe motiv că Ministerul Finanțelor nu le decontează foarte repede contravaloarea acestor bilete, și-i dă jos din mijlocul de transport în cel mai grosolan mod și nu se gândesc la faptul că printre aceștia pot fi chiar bunicii lor. De asemenea, au fost restânse drepturile la asistență medicală și acordarea gratuită a medicamentelor, ceea ce a dus la imposibilitatea acestora de a-și trata bolile de care sufereau, în felul acesta crescând rata mortalității în rândul lor”, a afirmat colonel (r) Costel Băluță, președintele Asociației Veteranilor de Război din MAI – Filiala Vrancea.
   Potrivit acestuia, începând cu 1 ianuarie 2011, ca și când abuzurile împotriva veteranilor nu ar fi fost suficiente, li s-a impus să plătească CAS de 5,5 %, ceea ce a dus la diminuarea veniturilor și la scăderea drastică a nivelului de trai. „Aflați la crepusculul vieții, cu venituri mai mult decât modeste, mai ales cei din mediul rural, veteranii și invalizii de război și văduvele se întreabă nedumeriți cum e posibil ca cei care mai sunt în viață, în jur de 60 mii, cu o sănătate precară și o rată a mortalității de 20% pe an, să li se reducă de o așa manieră drepturile, iar unele au fost chiar anulate? După felul cum suntem tratați, se pare că am început să deranjăm cu insistențele noastre asupra respectării legii și a asigurării drepturilor cucerite. Am devenit o povară pentru cei care ar trebui să-și facă un titlu de onoare în cinstea veteranilor de război. Cerem aceste drepturi pentru a nu mai întâlni veterani de război în situații jalnice, cerșind în stații de metrou, în piețe sau în alte locuri publice. Cu toate necazurile ce le avem, doresc tuturor veteranilor, invalizilor și văduvelor de război, cu ocazia Zilei Veteranilor, să le dea Dumnezeu putere pentru a trece peste aceste mari greutăți și să sperăm că vor veni și pentru noi vremuri mai bune. La mulți ani!”, a precizat colonel (r) Costel Băluță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?