Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Ştii când şi ce să mănânci?


   În lumea extrem de agitată în care trăim, majoritatea oamenilor uită să acorde atenția necesară alimentației și mănâncă dezordonat sau chiar sar peste mese. Pentru fiecare oră care trece de la micul dejun, valoarea nutrițională a mâncării scade cu câte 1,7 la sută, iar cina este cu 15,9 la sută mai puțin sănătoasă decât micul dejun.
   Datele a 7,68 milioane de însemnări despre mâncare, din peste 50 de țări, au condus la rezultatele unui studiu care arată cum ar trebui să ne hrănim. Servirea micului dejun este atât de importantă întrucât oricine ia această masă are garantată o zi cu o dietă mai sănătoasă. Studiul precizează că cei care servesc micul dejun sunt cu 12,3 la sută mai sănătoși decât oamenii care sar peste această masă. Nici salatele mari de la prânz în locul unui mic dejun nu sunt recomandate.
   Peste jumătate dintre cei interviați, 57 la sută, au spus că „mănâncă orice”, dar cei 15,9 care au grijă de dieta lor sunt mult mai sănătoși. Vegetarienii și veganii sunt cu 22,4 la sută mai sănătoși decât oamenii care se hrănesc în alte moduri. Cea mai bună soluție pentru a fi sigur că mănânci sănătos este să gătești acasă, informează sursa citată.
   Studiul a arătat că oamenii mănâncă cel mai neglijent vinerea, în timp ce marțea au cea mai sănătoasă cină a săptămânii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?