Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Poliţişti de la Economic, cercetaţi penal de procurorii gălăţeni


   Mai mulți polițiști de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vrancea sunt cercetați penal de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați. Ancheta a demarat ca urmare a unei sesizări făcute de reprezentanții Ministerului Administrației și Internelor (MAI), în urma controlului efectuat la IPJ Vrancea de Corpul de Control al ministrului de resort în privința unor plângeri, care existau în copii, nu și în original.
   Reprezentanții MAI ne-au precizat că în urma verificărilor efectuate la IPJ Vrancea, s-a stabilit că sunt suficiente indicii referitoare la acte sau fapte de natură penală, care pot întruni elementele constitutive ale infracțiunii de neglijență în serviciu. „În urma constatărilor făcute cu ocazia controlului, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați cu privire la existența unor indicii referitoare la acte/fapte de natură penală ce pot întruni elementele constitutive ale infracțiunii de neglijență în serviciu, săvârșită cu ocazia înregistrării și manipulării sesizărilor formulate de unele instituții bancare cu sediul în Municipiul Focșani”, se arată în răspunsul primit de la MAI.
   Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați au confirmat că există o astfel de sesizare, făcută de reprezentanții MAI, care vizează mai multe cadre de la IPJ Vrancea. „Măsurile disciplinare dispuse împotriva cadrelor vinovate de nerespectarea raporturilor de serviciu urmează a fi puse în aplicare de către Inspectoratul General al Poliției Române”, au adăuzgat reprezentanții MAI.
   Șeful poliției vrâncene, comisarul șef Ionel Popescu, ne-a precizat că în cursul zilei de ieri, la IPJ Vrancea au ajuns concluziile verificărilor efectuare de reprezentanții Corpului ce Control. Nu a vrut să le facă publice pe motiv că reprezentanții ministerului sunt cei în măsură să dea astfel de informații. Totuși, Popescu a precizat că nu s-a dispus cercetarea disciplinară a niciunuia dintre polițiștii verificați.
Așa zisele nereguli din poliția vrânceană au ieșit la iveală în luna martie, atunci când reprezentanții Corpului de Control al MAI au venit în Vrancea pentru a verifica unele sesizări care făceau referire la dispariția unor plângeri depuse de reprezentanții unor instituții bancare din Focșani.
   Sursele noastre precizau la vremea respectivă că au fost găsite copiile acelor plângeri, dar nu și originalele. Unii dintre polițiști spuneau că toată „tărășenia” a fost pusă la cale de trei, patru polițiști portocalii, care vor neaparat să dețină funcții de conducere și care fac jocurile pedeliștilor ce se pregătesc de alegeri. Ofițerii MAI i-au verificat inclusiv pe șeful poliției vrâncene, adjuncții acestuia, dar și pe șeful Serviciului de Ordine Publică.
   Procurorii gălățeni vor trebui să stabilească ce s-a întâmplat cu sesizările, iar în funcție de rezultatele anchetei vor face și o propunere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?