Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Cum va fi vremea pe 1 mai


   Vremea va fi caldă în următoarele 10 zile, cu temperaturi peste cele normale pentru această perioadă și ploi relativ puține în majoritatea regiunilor, potrivit prognozei Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valabilă până la 3 mai.
   În Banat , vremea se va încălzi treptat până spre sfârșitul lunii, valorile termice urmând să se situeze peste normele climatologice, îndeosebi între 26 și 29 aprilie. Maximele cele mai ridicate vor depăși 25 de grade Celsius. Primele zile din mai vor aduce o ușoară scădere a temperaturilor, dar valorile minime se vor menține peste normalul perioadei. Intervalele cu instabilitate atmosferică mai pronunțată sunt scurte, respectiv până la 24 aprilie și începutul lunii mai.
   În Crișana, valorile termice nu vor avea modificări importante până în 24 aprilie, apoi vremea va deveni caldă pentru această perioadă, cu maxime ce vor putea depăși 26 de grade și minime de peste 10 grade. În primele zile ale lunii mai, temperaturile maxime vor scădea ușor. Aversele de ploaie vor fi frecvente până la 24 aprilie și la începutul lunii mai.
   În Transilvania, vremea va fi normală din punct de vedere termic în primele zile ale intervalului, apoi se va încălzi, astfel încât temperaturile maxime vor depăși, în medie, 20-22 de grade, mai ales între 26 și 29 aprilie. Probabilitatea de ploaie este mai ridicată în cursul după-amiezelor.
   Pentru Dobrogea, meteorologii estimează că valorile termice se vor menține relativ constante și apropiate de normele climatologice, cu maxime în jurul a 20 de grade și minime de peste 10 grade. Probabilitatea de ploaie va fi relativ redusă, ploile de scurtă durată fiind de așteptat la sfârșitul intervalului.
   În Maramureș, după 24 aprilie, vremea va fi caldă pentru această perioadă, cu maxime de peste 22 de grade. Averse frecvente sunt prognozate până la 24 aprilie și, posibil, la începutul lui mai.
În Moldova, vremea se va încălzi ușor, apoi se va menține relativ caldă pentru această perioadă, cu maxime în jurul valorii de 22 de grade și minime, în medie, de peste 10 grade.
   În Muntenia, vremea va fi caldă pentru această perioadă. Instabilitatea atmosferică va fi destul de redusă, însă, în a doua parte a zilelor, mai ales în zonele deluroase, vor fi posibile averse, în general slabe.
   Åži în Oltenia, vremea va fi caldă pentru această perioadă, cu maxime de peste 22-24 de grade și minime, în medie, de peste 10 grade. Instabilitatea atmosferică va fi relativ redusă, aversele, în general slabe, fiind de așteptat, în a doua parte a zilelor, mai ales în zonele deluroase.
   La munte, vremea se va încălzi până spre 26 aprilie, apoi valorile termice nu vor mai avea variații importante și se vor situa în apropierea normelor climatologice. Probabilitatea cea mai redusă de apariție a ploilor va fi între 25 și 30 aprilie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?