Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Premieră chirurgicală la Spitalul din Vidra


   Intervenție chirurgicală în premieră la Spitalul din Vidra! Ieri după-amiază, medicul chirurg Ion Mânea a salvat piciorul stâng al unei femei de 82 de ani din Vizantea, după ce a intervenit chirurgical cu o dezobstrucție arterială ileofemurală. Georgeta B. a fost transportată cu o ambulanță la Spitalul din Vidra, acuzând dureri la piciorul stâng.
   În urma unei evaluări, chirurgul Ion Mânea a stabilit că aceste dureri sunt din cauza unui tratament medicamentos luat în mod neregulat, femeia fiind cardiacă. „Femeia este cardiacă și lua tratamentul dezorganizat. Acest lucru duce la complicații, mai exact ischemie acută periferică la nivelul membrelor inferioare stângi. În cazul de față, bolnava acuza de două zile o durere atroce la nivelul membrului inferior stâng, pe care a încercat să o trateze cu tratamente de prin casă, la sfatul vecinilor. Astăzi a fost transportată la Spitalul din Vidra, unde am diagnosticat-o cu ischemie acută periferică.
Din fericire, am avut materialele sanitare necesare pentru intervenție. Practic, i-a fost scos un cheag de sânge care îi bloca circulația la membrul inferior stâng. Intervenția a durat aproximativ 40 de minute, iar acum femeia se simte foarte bine! La Spitalul din Vidra este pentru prima dată când se face o astfel de intervenție, dar eu, în cariera mea, am făcut zeci de astfel de intervenții”, ne-a spus medicul chirurg Ion Mânea.
   Dacă nu se intervenea chirurgical la timp, femeia risca să își piardă piciorul, care trebuia să fie amputat.

13 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?