Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

JUSTIŢIA A DECIS: Sediul BEJ rămâne la Consiliul Judeţean


   Magistrații Tribunalului Vrancea au decis ieri ca sediul Biroului Electoral Județean să fie la Consiliul Județean, așa cum au stabilit primarul Decebal Bacinschi și președintele Marian Oprișan.
   Instanța de judecată a anulat actul prin care prefectul stabilea, de unul singur, sediul BEJ la Direcția Finanțelor Publice, fără a ține cont de prevederile legale în acest sens. La sfârșitul săptămânii trecute, Consiliul Județan Vrancea și Primăria Focșani au atacat în instanță decizia unilaterală a prefectului. „Admite acțiunea. Dispune anularea actului administrativ emis de Prefectul Județului Vrancea prin care s-au stabilit sediile Birourilor Electorale de Circumscripție din județul Vrancea, numai cu privire la sediul Biroului de Circumscripție Electoral numărul 41. Stabilește sediul Biroului de Circumscripție Electoral Vrancea, în sediul Consiliului Județean Vrancea și al Prefecturii, camera 101. În temeiul articolului 37 din Legea 67/2004, obligă pe pârâtă să aducă la cunoștința publicului, modificările”, se arată în hotărârea dată de judecătorii Tribunalului Vrancea.
   În timpul procesului, juriștii Consiliului Județean au arătat că prefectul a avut o atitudine contradictorie în ceea ce privește lista cu sediile birourilor electorale de circumscripție comunale și a „mers pe mâna primarilor” numai în ceea ce privește comunele. În cazul sediului Biroului Electoral Județan, prefectul a trecut peste decizia primarului municipiului Focșani. În cadrul procesului s-a mai arătat că în sediul propus de către primarul Bacinschi și președintele Oprișan, a mai funcționat în trecut Biroul Electoral Județean, există logistica și dotările necesare și nu sunt necesare cheltuieli suplimentare. Mai mult decât atât, nu s-ar fi ajuns în situația de a deschide o acțiune în instanță dacă prefectul ar fi fost deschis comunicării cu celelalte instituții împreună cu care, conform legii, ar fi trebuit să stabilească sediul Biroului Electoral de Circumscripție Județean Vrancea.
   Despre abuzurile prefectului, au fost sesizați prim-ministrul Mihai-Răzvan Ungureanu și ministrul de Interne, Gabriel Berca, printr-o scrisoare deschisă semnată de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, și primarul municipiului Focșani, Decebal Bacinschi, trimisă la sfârșitul săptămânii trecute.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?