Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Încălţăminte toxică pentru copii, retrasă din magazine


  Åžase perechi de saboți pentru copii, importate din Thailanda, au fost retrase din magazinele vrâncene în urma unui control derulat de comisarii de la Protecția Consumatorilor. Saboții prezentau risc chimic deoarece conțineau dibutilftalat, produsele fiind notificate prin sistemul RAPEX. Dibutilftalat este unul dintre compușii chimici care pot facilita la bebeluși dezvoltarea unor afecțiuni precum leucemie, cancer, iritații ale pielii și sistemului respirator. Verificările au fost derulate de comisarii de la Protecția Consumatorilor în prima săptămână din luna aprilie.
   Comisarii au aplicat 8 avertismente și 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 18.400 lei. A fost dispusă măsura opririi temporare de la comercializare pentru produse în valoare de 18.918 lei, până la remedierea deficiențelor constatate. Printre neregulile semnalate de comisari se numără importul de încălțăminte din China fără pictograme, dar și comercializarea de pantofi sport pentru copii unde, deși exista eticheta cu pictograma piele, produsele erau confecționate din alte materiale.
   Comisarii au verificat și comercianții de îmbrăcăminte, fiind aplicate 16 avertismente scrise și 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 21.200 lei. Au fost oprite temporar de la comercializare produse în valoare de 53.640 lei, până la remedierea deficiențelor. „La un operator economic din Focșani au fost identificate la comercializare costume bărbați – import Turcia, la care s-a constatat necorespondență între elementele de identificare și caracterizare menționate pe etichetele aplicate prin coasere pe sacou și pantalon referitoare la compoziția fibroasă, deși cele două piese sunt confecționate din același material. S-au identificat la comercializare confecții textile fără a fi etichetate cu compoziția fibroasă a fiecărui component textil”, au precizat comisarii de la Protecția Consumatorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?