Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Ochii şi sărbătorile


   Alergăturile pentru sărbători și nopțile pierdute cu ocazia acestora ne pun la grea încercare frumusețea. Åži dacă obrazul poate fi recondiționat mai ușor, cu ajutorul măștilor și al cremelor, îngrijirea ochilor (cearcăne, ochi roșii, umflați) se face mult mai greu, aceștia necesitând un ajutor mai complex. 
   Pielea din jurul ochilor este deosebit de subțire, sensibilă și iritabilă. Drept urmare, aceasta are nevoie de o îngrijire specială. Înainte de a recurge la loțiuni și creme specifice, un prim ajutor îl reprezintă ceaiurile de plante. Există diverse tipuri de ceaiuri pe care le puteți utiliza, în funcție de problemele pe care le aveți la ochi.
 
Ceaiuri pentru curățarea și odihnirea ochilor
   Acesta se realizează turnând o jumătate de litru de apă clocotită peste o legătură mică de pătrunjel verde. Lăsați să se infuzeze aproximativ trei ore și apoi strecurați. Ceaiul de pătrunjel este indicat pentru băi ale ochilor, ori comprese ținute peste pleoape cam o jumătate de ceas.
 
Ceaiuri pentru ochi înroșiți și usturători
    Confecționați doi săculeți din pânză de in topit. Apoi umpleți-i pe amândoi cu cantități egale de mușețel, mentă și anason. Legați gura săculeților cu o sforicică, apoi scufundați-i repede în apă clocotită, scoateți-i și așezați-i calzi peste pleoape. Å¢ineți săculeții în jur de 20 de minute.
 
Ceaiuri pentru ochi obosiți și slăbiți
   Acest ceai se prepară din: 15 grame (o linguriță) de frunze de anason, opărite cu un sfert de litru de apă, care se lasă să stea circa trei ore, după care se strecoară și se pun într-un pahar.
Se folosesc în comprese reci (dar nu de la frigider) așezate peste pleoape, timp de 20 de minute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?