Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Ziua Mondială a Sănătăţii


   Ziua Mondială a Sănătății se serbează astăzi, în cadrul campaniei „Sănătatea și îmbătrânirea”, cu sloganul „O stare bună de sănătate adaugă viață anilor – vârstnici sănătoși, activi și fericiți!”. Scopul campaniei este acela de a sensibiliza întreaga societate privind necesitatea implicării pentru protejarea și îmbunătățirea sănătății, indiferent de vârstă. În plus, se dorește recunoașterea valorii persoanelor în vârstă.
   Prin intermediul unui comunicat, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vrancea au transmis mai multe informații legate de această sărbătoare. „Îmbătrânirea este legată de toate perioadele vieții, de întreaga experiență trăită. Este evident că starea de nutriție, de sănătate de pe întreg parcursul vieții va afecta și starea la bătrânețe. Deci, pentru a asigura o bătrânețe frumoasă și prelungită, trebuie să avem grijă pe tot parcursul vieții de sănătatea noastră, să facem mișcare și să evităm factorii de risc”, se arată în comunicat.
   Cu ocazia acestei zile, Organizația Mondială a Sănătății transmite, prin intermediul DSP Vrancea, mai multe recomandări pentru o bătrânețe frumoasă. Astfel, este recomandată menținerea tensiunii arteriale în limite normale; renunțarea la fumat; prevenirea și diagnosticarea precoce a cancerului; protejarea față de bolile infecțioase; prevenirea diabetului zaharat tip II; controlarea valorii colesterolului; menținerea unui tonus activ; menținerea în bună stare de sănătate a musculaturii, oaselor și articulațiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?