Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Vrânceancă cercetată pentru trafic de minori şi de persoane


   O femeie din Gugești este acuzată că face parte dintr-o grupare infracțională organizată, fiind suspectată că a recrutat, prin înșelăciune, mai multe părți vătămate, minore și majore, pe care le-a obligat să practice prostituția. Comisarul șef Costel Manea, șeful Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, a precizat că femeia are aproximativ 50 de ani.
   Miercuri, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, cu sprijinul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea și al Brigăzii Speciale de Intervenții a Jandarmeriei, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial București, au efectuat trei percheziții domiciliare în București. Acțiunea a avut drept scop destructurarea unui grup infracțional, alcătuit din șase suspecți, specializat în săvârșirea, prin amenințări și violență, a infracțiunilor de trafic de persoane și trafic de minori, internațional. „În fapt, s-a reținut că suspecții P. Florin, de 33 ani, P. Elena, de 20 ani, P. Valerica, de 52 ani, R. Nicolae, de 45 ani, N. Petre, de 47 ani, și S. Saveta, de 29 ani, toți din București, în perioada 2011-2012 au recrutat, prin înșelăciune, mai multe părți vătămate, minore și majore, pe care, prin amenințări și violențe, le-au lipsit de libertate și le-au cazat în mai multe imobile din Capitală, ulterior obligându-le la practicarea prostituției în folosul lor. Cei în cauză ar fi recrutat, cazat și, prin amenințări și violențe au exploatat sexual și două victime, cetățeni români de etnie maghiară, pe care le-au deposedat de documentele de identitate, profitând în acest fel și de faptul că acestea nu cunoșteau limba română și nu erau familiarizate cu Municipiul București, reducând astfel posibilitatea părților vătămate de a fugi sau de a cere ajutor pentru a ieși din situația în care se aflau”, se arată într-un comunicat de presă postat pe site-ul Inspectoratului General al Poliției Române.
   În urma acțiunii de ieri, suspecții au fost duși la sediul DIICOT București. Ei sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional, trafic de persoane și trafic de minori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?