Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

VIDEO şi GALERIE FOTO: Elevii se întrec în afaceri virtuale


  

 

   Elevii cu idei de afaceri ingenioase, dar și profesorii care îi  coordonează, s-au întâlnit, ieri, la Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” din Focșani, în cadrul celei de-a III-a ediții a Târgului Regional al Firmelor de Exercițiu. Evenimentul a fost marcat de prezența mai multor oficialități locale și județene și a unor oameni de afaceri.
   La târg participă efectiv 27 firme de exercițiu, iar alte nouă firme își vor prezenta ideile de afaceri în mod indirect. Firmele participante direct sunt din Focșani, Iași, Galați, Buzău, Călărași, Parhova, Ilfov, București, iar indirect din Pitești, Baia Mare și Suceava. Concurenții își vor prezenta afacerile fictive, în vederea obținerii unuia dintre următoarele titluri: „Cel mai bun stand”, „Cel mai bun catalog”, „Cea mai bună prezentare”, „Cel mai profesionist negociator” sau „Cel mai iscusit vânzător”.
   Din comisia de jurizare fac parte atât reprezentanți ai mediului de afaceri din Focșani cât și profesori de la Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu”, alături de profesorii invitați, din alte județe.
Anul acesta Târgul Regional al Firmelor de Exercițiu vine cu noutăți, în sensul că a fost organizată competiția virtuală „Business Challenge”. „Am pornit de la ideea că atât noi cât și colegii din țară doresc să optimizeze activitatea firmelor de exercițiu și să încurajeze creativitatea și spiritul de inovație. S-au înscris 36 de elevi din partea unor firme virtuale. Noi i-am împărțit în șase echipe a câte șase membri. Echipa a primit câte un studiu de caz și a avut la dispoziție 2 ore pentru a prezenta studiul de caz și o strategie de dezvoltare a firmei. Strategia a fost prezentată timp de 10 minute”, a precizat Sonica Dărmănescu, director adjunct al Colegiului Economic „Mihail Kogălniceanu” și coordonatorul celei de-a III-a ediții a Târgului Regional al Firmelor de Exercițiu.
Festivitatea de premiere a elevilor participanți va avea loc astăzi, cu începere de la orele 12.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?