Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Andreea Bălan: „Tatăl meu este un erou“


   Elevii Liceului Pedagogic „Spiru Haret” din Focșani s-au întâlnit ieri, la Casa Armatei, cu veteranii de război. Întâlnirea a fost pusă la cale de conducerea Asociației Naționale Cultul Eroilor – Filiala Vrancea, al cărui președinte este maiorul (r) Mihail Opaiț.
   Printre elevii care au luat parte la discuții s-a numărat și Andreea Irina Bălan, fiica locotenent colonelului Åžtefan Bălan, care a murit în 2006, în urma unui groaznic accident rutier. Tot atunci, Andreea și-a pierdut și mama. Copila, care pe atunci avea 14 ani, a fost singurul supraviețuitor al tragicului accident. „Nu sunt o eroină, dar reprezint un erou, tatăl meu. Åži-a dedicat întreaga viață acestei țări, pe care a făcut-o cunoscută peste hotare. I-a plăcut să lupte pentru țara lui. Tatăl meu a decedat într-un accident rutier, tot atunci a murit și mama mea. Eu am fost singura supraviețuitoare a accidentului. Nu-mi voi uita eroul niciodată. Acum o lună am primit o diplomă de la Armata Ita-liană. Nu este ușor să primesc diplome și decorații pentru tatăl meu, dar sunt mândră de tot ceea ce a făcut el și de faptul că îmi este tată. Consider că tatăl meu mai avea multe de făcut, iar dacă el nu mai este, voi continua eu ceea ce a început el. Åžtiu că nu va fi ușor, dar mi-am asumat asta cu mândrie”, a spus Andreea Irina Bălan. 
   Tânăra este elevă în clasa a XII-a și știe ce vrea să facă pe viitor. „Vreau să merg la Academia Forțelor Terestre din Sibiu. Åžtiu că nu va fi ușor, dar pentru că tatăl meu este și eroul meu, trebuie să lupt până la capăt, așa cum a făcut-o el”, a adăugat Andreea.

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?