Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615
Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615

Cel mai bun an din viaţă este al 33-lea


   Multe studii, serioase sau nu, au încercat să răspundă până acum la întrebarea ‘Care este cel mai bun an din viață?’. Rețeaua socială britanică Friends Reunited a încercat și ea să facă același lucru. Potrivit sondajului lor, realizat pe 2.000 de internauți, vârsta de 33 de ani ar fi cea mai bună perioadă din viață.
   Momentul 33 de ani a fost desemnat ca cel mai bun de 70% din intervievații de peste 40 de ani. Numai 6% își aduc aminte cu nostalgie de anii de facultate și 16% declară că cea mai fericită perioadă din viața lor a fost copilăria. ‘Vârsta de 33 de ani presupune că ai lăsat în urmă naivitatea copilăriei și ai depășit anii dificili ai adolescenței, fără a pierde energia și entuziasmul tinereții’, este de părere psihologul Donna Dawson. ‘La această vârstă se pierde inocența, dar simțul realității se asociază cu o puternică speranță. Nu cunoaștem încă cinismul și plictiseala de mai târziu’, adaugă ea.
   Participanții la sondaj apreciază că cea mai bună perioadă este la 33 de ani pentru că s-au distrat bine, au avut destui bani să profite de viață și erau optimiști în privința viitorului. Dintre ei, 36% consideră că cei mai fericiți au fost când li s-au născut copiii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?