Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Sanitarii pricepuţi împlinesc 50 de ani!


   Filiala de Cruce Roșie Vrancea dă startul, de luni, la tradiționalul concurs „Sanitarii pricepuți”, ce debutează cu faza zonală. Primele care se vor întrece în știința acordării primului ajutor sunt echipajele șco-lilor din Focșani și împrejurimi, prima competiție desfășurându-se luni, de la orele 10.00, la Liceul Pedagogic „Spiru Haret”.
   Ediția din acest an a îndrăgitei competiții este una jubiliară, împlinindu-se 50 de ani de când aceasta se derulează an de an. „Desfășurarea concursului s-a menținut atât de mulți ani și datorită persoanelor care s-au implicat și și-au dat interesul, dar și datorită elevilor care și-au exprimat dorința de a participa. Am observat că în școlile unde profesori ce s-au ocupat de instruirea echipajelor au ieșit la pensie, au transmis mai departe această tradiție și școlile respective participă mai departe la concurs. Noi dorim să conti-nuăm acest concurs pentru că ne dorim ca toată lumea să învețe să acorde primul ajutor, să dezvoltăm în oameni spiritul civic, care ne cam lipsește”, a declarat profesorul Lidia Boc, voluntar al Filialei de Cruce Roșie Vrancea.
    Concursul pentru sănătate și prim ajutor „Sa-nitarii Pricepuți” este destinat elevilor de gimnaziu și liceu. A fost organizat pentru prima oară în 1962.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?