Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Piaţa Unirii, plină de lumânări sâmbătă seară


   Focșănenii se pot alătura în această seară evenimentului global „Earth Hour” – „Ora Pământului”, marcat în fiecare an pe 31 martie, în cadrul unei acțiuni care va fi organizată în Piața Unirii. Un grup de tineri cu inițiativă, organizați în Blogosfera Vrancea, vă invită în piața centrală din oraș între orele 20.30 – 21.30, la „Earth Hour Vrancea”. Cei care doresc să participe, sunt rugați să vină cu o lumânare tip pastilă. Lumânările vor fi folosite pentru a scrie „Earth Hour Vrancea” pe pavajul din Piață, acțiune care poate fi urmărită și în direct pe internet, prin intermediul unei camere web (www.jurnalul.ro/webcam/foc-ani-265.html#339).
   În acest interval, se va stinge și iluminatul public pe bulevardele din Focșani, în instituțiile publice și în Piața Unirii. Focșănenii vor să atragă astfel atenția asupra impactului negativ pe care viața noastră de zi cu zi îl are asupra naturii și asupra risipirii resurselor naturale. În Focșani, evenimentul este organizat în parteneriat cu Primăria Focșani, WWF România, Consiliul Județean al Elevilor Vrancea, Asociația Potpourri și Asociația „Focul Viu”. Åži Inspectoratul de Jandarmi Județean Vrancea se alătură acestei mișcări mondiale, prin întreruperea curentului electric între orele 20.30 – 21.30 la echipamentele electrice și iluminat, cu excepția celor strict necesare desfășurării în condiții optime a activităților aflate în desfășurare.
   La îndemnul WWF, organizația care a inițiat mișcarea în 2007, 5.200 de orașe din peste 135 de țări au stins lumina de Earth Hour în 2011.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?