Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Copil de şapte ani, snopit în bătaie de tată


   Un copil de 7 ani, din Panciu, a ajuns în stare gravă la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani, după ce a fost bătut de tatăl vitreg, Lili Adrian Cristea. Copilul a fost snopit în bătaie în după-amiaza zilei de joi, fiind internat în Secția de Terapie Intensivă, unde a stat o noapte împreună cu mama sa. Ieri dimineață, băiețelul a fost transferat în Secția de Chirurgie Infantilă. Medicii l-au diagnosticat cu „traumatism cranio-facial cu multiple excoriații faciale, sindrom de vărsătură, hematom regiunea frontală dreaptă”.
   Agresiunea a ajuns și la urechile polițiștilor din Panciu, după ce mama copilului, Loredana D., a sunat la 112 și  le-a spus oamenilor legii ceea ce s-a întâmplat. Polițiștii au ajuns la locuința familiei, dar nu au avut cu cine să discute. Bătăușul era beat criță și nu a putut lega nici două vorbe.
Polițiștii de la Panciu spun că anterior, nu a mai fost depusă nicio sesizare cu privire la faptul că bărbatul și-ar mai fi agresat copilul vitreg. Întrebată de oamenii legii dacă în familie au mai fost astfel de situații, Loredana D. nici nu a infirmat, dar nici nu a confirmat.
   Urmează ca polițiștii să discute cu agresorul în perioada următoare, dar și cu victima, când vor avea acordul medicilor. Nu vor fi uitați nici eventualii martori. „Cercetările sunt conti-nuate în vederea stabilirii cu exactitate a modului de producere a evenimentului”, arată polițiștii, într-un comunicat de presă.
   Oamenii legii au întocmit deja un dosar penal în care fac cercetări pentru lovire și alte violențe. Încadrarea juridică a faptei ar putea fi schimbată, aceasta depinzând de diagnos-ticul pe care medicii îl vor pune, de concluziile medicului legist, dar și de numărul de zile de îngrijiri medicale de care micuțul va avea nevoie pentru a-și reveni.
   Cazul a intrat și în atenția specialiștilor de la Protecția Copilului. „Noi, împreună cu reprezentanții autorităților locale, verificăm toate aspectele privitoare la acest caz și vom lua măsurile ce se impun. O echipă multidisciplinară a fost la spital și a stabilit primul contact cu copilul și mama. Mama este la rândul său traumatizată de cele petrecute. Este în stare de șoc și are nevoie de consiliere psihologică. Copilul a fost bătut crunt de concubinul cu care mama trăiește de când avea el doi ani. Cei doi mai au o fetiță de patru ani”, a declarat Anca Candrea, șefa Serviciului de Intervenție în Regim de Urgență din cadrul DGASPC Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?