Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Reabilitarea termică a blocurilor reîncepe în aprilie


   Reabilitarea termică a blocurilor din Panciu va continua și în această primăvară, a anunțat primarul Ion Petre, în cadrul unei întâlniri cu președinții asociațiilor de proprietari. Edilul a precizat că lucrările vor reîncepe la jumătatea lunii aprilie, cel mai probabil după Sărbătorile Pascale, și că acestea se vor executa la imobilele incluse în programul „Reabilitarea termică a blocurilor de locuit”, început în toamna lui 2009 și derulat pe parcursul anilor 2010 și 2011.
   Ion Petre a declarat că, până în prezent, lucrările de reabilitare au urmărit izolarea termică a pereților exteriori, înlocuirea tuturor fe-restrelor, precum și a ușilor de acces în blocurile reabilitate cu cele din materiale superioare calitativ. El a reamintit că jumătate din bani au provenit de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, 30% din bugetul local, iar proporția de 20% ce revenea, prin lege, asociațiilor de proprietari, a fost preluată de Primărie.
   Primarul a anunțat că celelalte trei operațiuni, respectiv termoizolarea planșeului de la subsol, hidroizolația și reabilitarea acoperișurilor, care nu s-au realizat în prima etapă a reabilitării, ar putea beneficia de finanțare prin fonduri structurale, datorită unui Program Operațional Regional ce ar urma să fie lansat în următoarele două luni. Ion Petre a precizat că, pentru realizarea documentației în vederea implementării investiției, autoritățile vor avea nevoie de acordul asociațiilor de proprietari care, de această dată, vor trebui să acopere proporția de 20% din fonduri. Edilul a subliniat importanța pe termen lung a lucrărilor de reabilitare și i-a asigurat pe cei prezenți că administrația locală va sprijini asociațiile de proprietari pentru găsirea fondurilor necesare susținerii lucrărilor, inclusiv pentru contractarea unor credite garantate de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?