Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

PDL schimbă şefii poliţiei ca să poată frauda alegerile


   Corpul de Control al ministrului Administrației și Internelor a plecat vineri, de la Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea. Ofițerii se vor întoarce luni, în număr mult mai mare, atunci când vor începe și controlul propriu zis. Potrivit unor surse, oamenii lui Berca nu vor controla doar activitatea desfășurată de polițiștii vrânceni în perioada de iarnă grea ci și alte aspecte. Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a afirmat că PDL vrea să schimbe toți șefii Inspectoratelor de Poliție Județene care nu stau în genunchi și nu execută ordinele politice ale PDL. În opinia sa, prin schimbarea conducerii Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea se urmărește fraudarea alegerilor locale, din data de 10 iunie 2012.

   Ofițerii care fac parte din Corpul de Control al ministrului Administrației și Internelor, veniți joi la IPJ Vrancea, au plecat vineri. Ei vor reveni luni, în număr mult mai mare. Verificările ofițerilor de la București vizează conducerea IPJ Vrancea, dar și pe șefii mai multor servicii. Controlul a venit ca urmare a unei sesizări depuse de prefectul „apolitic”, Sorin Hornea, care nu este mulțumit de nimeni și nimic.
   Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a precizat că reprezentanții Partidului Democrat Liberal nu doresc altceva decât fraudarea alegerilor locale din data de 10 iunie 2012. În opinia sa, polițiștii vrânceni și-au îndeplinit atribuțiile în mod corespunzător, iar cei care se fac vinovați de toate relele întâmplate în perioada viscolului și a căderilor masive de zăpadă sunt prefectul Sorin Hornea și șefa Secției de Drumuri Naționale, Lucica Chiper. „Dorința actualei puteri este ca poliția să se întoarcă cu spatele și să creeze un haos generalizat, în ziua alegerilor în așa fel încât prin metode mai puțin ortodoxe, plecând de la violență și terminând cu încercarea de fraudare a alegerilor, să poată să-și ajute partidul în care cetățenii județului Vrancea nu mai cred și partidul care a făcut foarte mult rău în ultimii ani. Este o încercare de manipulare a cetățenilor și a opiniei publice. Polițiștii și-au făcut datoria în timpul viscolului și în timpul căderilor masive de zăpadă. Eu am avut o colaborare foarte bună cu reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea. Singurii care nu și-au făcut datoria în perioada căderilor masive de zăpadă, pe raza județului Vrancea, sunt prefectul județului, care a fost absolut incompetent, necunoscând legea și refuzând să aplice legea privind protecția cetățenilor județului Vrancea și evident, acea doamnă care vinde parfumuri și care conduce drumurile naționale pe raza județului Vrancea”, a arătat președintele Marian Oprișan. 

Åžefii IPJ, pe făraș

   Președintele Marian Oprișan a adăugat că sarcina actualului ministru de Interne este aceea de a schimba toți șefii de inspectorate de poliție care nu execută ordinele membrilor PDL. Acesta a adăugat că are informații concrete în ceea ce privește schimbarea conducerii Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea. În opinia sa, este inadmisibil ca în urmă cu două luni să spui că activitatea polițiștilor vrânceni este una foarte bună, iar acum să vii să-i controlezi pentru că nu ar mai fi buni. „Acum două luni a mai existat un control care a menționat rezultatele excepționale ale Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea. După două luni, când se schimbă ministrul și când PDL se pregătește de alegeri locale, dați-vă și dumneavoastră seama că încercarea de schimbare a conducerii Inspectoratului Județean de Poliție nu se referă decât la această chestiune, a alegerilor locale, în speranța că poliția va deveni un instrument prin care PDL să câștige alegerile. În alegeri vor folosi și folosesc deja toate metodele cunoscute, pornind de la amenințare, șantaj, mită și toate celelalte mijloace pe care le-au introdus în politica românească. Sunt informații clare pe care le am și vi le spun foarte tranșant. Pe vremea când actualul subprefect Dragoș Mircea era prefect liberal, domnul Berca, actualul ministru de Interne, era prefect la Bacău. Despre afa-cerile cu păduri nu trebuie să vă vorbesc eu foarte tare, pot să vă spună domniile lor. Sarcina domnului Berca este să mazilească toate conduce-rile Inspectoratelor Județene de Poliție care nu stau în genunchi și nu execută ordinele politice ale PDL”, a afirmat Marian Oprișan.
   Ofițerii care fac parte din Corpul de Control vor sta la IPJ Vrancea câteva zile, timp în care vor răscoli toate documentele polițiștilor vrânceni. Nu au mai făcut acest lucru de anul trecut din luna iunie.

 

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?