Ediția: Joi 13 iunie 2024. Nr. 6648
Ediția: Joi 13 iunie 2024. Nr. 6648

Vrei să reduci consumul de cofeină?


   Dacă ai observat că adormi din ce în ce mai greu noaptea, iar somnul nu este tocmai liniștit poate că în loc să numeri oițele ar trebui să numeri ceștile de cafea, ness, etc., pe care le bei zilnic. Ai ajuns la 10 și te mai miri că n-ai adormit?
   Iată ce ar trebui să faci pentru a ieși din cercul „vicioșilor”. 
 
 1. Începe procesul de „detoxifiere” într-o zi în care nu muncești sau n-ai prea multe activități. Dacă te-ai simți dintr-o dată obosită pentru că n-ai băut cafea, să și poți trage un pui de somn.
 
 2. Redu treptat aportul de cofeină. În prima zi redu la jumătate din cantitatea pe care o consumai de obicei, apoi în fiecare zi înjumătățește canitatea din ziua precedentă până ajungi la zero. Nu mai bea niciodată cafea după ora 14:00.
 
 3. Înlocuiește cafeaua de dimineață cu ceai verde. Împuști doi iepuri dintr-un foc: ceaiul verde are mai puțină cofeină, dar mai mulți antioxidanți.
 
 4. Schimbă cola cu o băutură pe care și-o poți prepara singur: sifon cu lămâie la care mai poți adăuga și suc natural de fructe.
 
 5. Ia tablete cu vitamina B sau consumă spanac sau cereale integrale (care conțin vitamina B). Îți vor da energia necesară și vei suplini astfel lipsa cofeinei.
 
 6. Bea ceai Rooibos (sau ceaiul roșu african). Nu are cofeină și te eliberează de tensiunea nervoasă care poate apărea în urma renunțării la cafea.
 
 7. Redu consumul de băuturi energizate sau ciocolată. Au și ele în compoziție ceva cofeină.
 
 8. Mărește-ți energia făcând sport. Se știe că, deși te obosește, mișcarea fizică îți dă un tonus excelent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?