Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Continuă privatizarea de la Drumuri şi Poduri


   Consiliul Județean Vrancea a aprobat, ieri, continuarea privatizării  societății de  Drumuri și Poduri prin vânzarea activelor neadjudecate la licitație. Vânzarea activelor neadjudecate la licitație se va face prin diminuarea cu până la 50% în tranșe egale de 25% a prețurilor activelor supuse vânzării la licitație. Este o procedură legală, folosită și de Finanțe pentru vânzarea bunurilor care nu sunt foarte căutate.
Decizia a fost luată după ce au fost organizate șapte licitații prin care s-a încercat vânzarea acestor bunuri, dar nimeni nu s-a arătat interesat. „Prin adresa nr. 2542/08.02.2012 domnul Oprișan Ion, administrator special al S.C. Drumuri și Poduri Vrancea S.A. potrivit Hotărârii Consiliului Județean Vrancea nr. 180/2007 ne aduce la cunoștință că deși s-au desfășurat șapte ședințe de li-citație în vederea vânzării activelor S.C. Drumuri și Poduri Vrancea S.A., acestea nu au fost adjudecate datorită neatractivității prețurilor la vânzare. Față de această situație se soli-cită Consiliului Județean Vrancea aprobarea dimi-nuarii cu până la 50% în tranșe egale de 25% a prețurilor activelor supuse vânzării la licitație”, se arată în referatul care însoțește proiectul de hotărâre.
   În baza hotărârii luate ieri în plenul ședinței ordinare, Consiliul Județean Vrancea va mandata consi-liul de administrație al S.C. Drumuri și Poduri Vrancea S.A. și administratorul special, ca în baza Legii nr. 31/1990 privind societățile comerciale republicată cu modificările și completările ulterioare să convoace adunarea generală a acționarilor pentru a hotărî aprobarea vânzării activelor neadjudecate la licitație.
   Aprobarea hotărârii nu a fost lipsită de un scandal marca Negru de la PDL. Acesta a început să vocife-reze după ce a fost votat proiectul de hotărâre, motivând că este vorba de o ilegalitate și că nu a fost discutat în plenul Consiliului Județean. Afirmațiile pedelistului au stârnit râsete chiar și din partea colegului de partid care a încercat să-i explice că proiectul fusese deja votat. Secretarul județului, Raluca Dan, a explicat că pentru afirmațiile nefondate privind legalitatea actelor își rezervă dreptul de a-l acționa în instanță. „Domnule consilier, eu răspund de legalitate, dumneavoastră de oportunitate. Dacă din punct de vedere legal considerați că mi-am încălcat atribuțiile sau am încălcat legea, sunteți liber să apelați la lucrurile pe care legea vi le oferă, dacă nu, îmi rezerv și eu dreptul să mă adresez în același fel pentru afirmațiile dumneavoastră”, a afirmat se-cretarul județului, Raluca Dan. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?