Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

Abonamente gratuite la transportul public din Focşani


   Pe traseele de transport public local din municipiul Focșani pot călători gratuit câteva categorii de persoane. Este vorba despre pensionarii cu venituri reduse, mai exact cu o pensie mai mică de 800 de lei, persoanele cu handicap și asistenții personali ai acestora, veteranii și văduvele de război, foștii deținuți politici și revoluționarii.
   Pentru a intra în po-sesia legitimațiilor de călătorie gratuite, aceste categorii de persoane, cu excepția celor cu handicap, trebuie să depună un dosar prin care să dovedească statutul de pensionar cu venituri mici sau veteran de război la Serviciul Public Local de Asistență Socială de pe Str. Åžtefan cel Mare. Instituția certifică faptul că persoanele îndeplinesc condițiile și înaintează către SC Transport Public Local SA un tabel cu cei care beneficiază de gratuitate. „Există o procedură aprobată de Consiliul Local Focșani prin care se acordă aceste abonamente gratuite la transport public. În perioada 1-15 a fiecărei luni beneficiarii vin la noi și își ridică legitimațiile. Lista se actualizează de la lună la lună. De exemplu, cei care își depun documentele în martie pot beneficia de gratuitate de la 1 aprilie”,  ne-a declarat Ion Diaconu, directorul SC Transport Public Local SA Focșani, cu sediul pe Str. Mărășești nr. 72, la Autogară.
   În Focșani, circa 2.500 de pensionari benefi-ciază de legitimații cu 20 de călătorii pe lună gratuite. Ceilalți beneficiari au transport gratuit nelimitat pentru tot anul pe traseele din oraș. Persoanele cu handicap și însoțitorii acestora primesc aceste abonamente prin intermediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?