Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Trei cutremure în câteva ore


   Trei cutremure s-au produs în Vrancea de joi seară, până ieri dimineață. Seismele au fost de mică intensitate și nu s-au resimțit în rândul populației.
   Primul cutremur s-a produs joi seara, la ora 20.11, și a avut o magnitudine de 2,6 grade pe scara Richter. Seismul s-a produs la o adâncime de 69 de kilometri, iar epicentrul a fost stabilit la o distanță de 2 kilometri de Repedea, 3 kilometri distanță de Panciu, 11 kilometri distanță de Bolotești, 13 kilometri de Păunești și 14 kilometri distanță de Mărășești.
   Câteva ore mai târziu, pământul s-a cutremurat din nou, de această dată seismul având o magnitudine de 3,4 grade pe scara Richter. Potrivit informațiilor publicate pe site-ul Institutului Național de Fizică a Pământului, s-a produs la o adâncime de 120 de kilometri, la o distanță de 8 kilometri de Lopătari, 9 kilometri de Gura Teghii și Nereju și 21 kilometri distanță de Nistorești.
Un alt seism, cu magnitudinea de 2,6 grade pe scara Richter, a fost înregistrat ieri dimineață, la ora 3.49. S-a produs la o adâncime de 86 de kilometri, iar epicentrul a fost la o distanță de 4 kilometri de Nistorești, 11 kilometri de Nereju, 14 kilometri de Păunești, 15 kilometri distanță de Tulnici și 19 kilometri distanță de Andreiașu de Jos.
   De la începutul anului și până în prezent, în Vrancea au fost înregistrate peste 40 de cutremure. Acestea au fost de mică intensitate, majoritatea nu s-au resimțit în rândul populației. Seismul cu cea mai mare magnitudine s-a produs pe 10 ianua-rie și a avut o intensitate de 4,3 grade pe scara Richter.
Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului pentru Fizica Pamântului preciza în urmă cu aproximativ o lună că în România vor mai fi cutremure, dar acestea nu vor afecta populația.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?