Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Administratorii asociaţiilor, ţintele hoţilor


   Administratorii Asociațiilor de Proprietari din Focșani vor ajunge țintele hoților din cauza sumelor mari de bani pe care trebuie să le încaseze de la cetățeni în fiecare lună. Odată cu emiterea facturilor pentru luna februarie, sumele de bani care trebuie încasate la nivelul unei asociații de proprietari pot depăși chiar un miliard de lei vechi. Dacă se ține cont că administratorii au program de lucru de două ori pe săptămână, seara, se poate avea o imagine asupra sumelor imense pe care aceștia le duc acasă dar și asupra pericolelor care îi pândesc în întunericul de pe străduțele Focșaniului. Cu sute de mi-lioane de lei în sacoșă, oamenii trebuie să fie cu băgare de seamă la fiecare figură suspectă de pe stradă.
   Președintele Ligii Asociațiilor de Proprietari din Vrancea, Ion Vlase, îi sfătuiește pe administratorii aso-ciațiilor să fie cât mai atenți și, pe cât posibil, să meargă cu însoțitor atunci când au încasări mai mari sau când trebuie să facă plăți la societățile care prestează servicii publice. Administratorul a oferit exemplul asociației pe care o conduce și unde încasările ajung la un miliard de lei vechi după ce a crescut prețul gigacaloriei pentru luna februarie. „Să aibă grijă atunci când transportă banii încasați de la sediul asociației până acasă, dar și când fac plățile. Să aibă un însoțitor alături de ei pentru a preveni orice incident nedorit”, a afirmat administratorul Ion Vlase.
   Chiar dacă Liga are încheiat și un protocol de colaborare cu polițiștii vrânceni, aceștia nu au în atribuții și însoțirea administratorilor la transportul sumelor mai mari de bani. Åžeful Serviciului de Ordine Publică, comisarul șef Vasile Marin, a afirmat că polițiștii nu îi pot ajuta pe administratorii asociațiilor de proprietari la transportul banilor. Singurul sprijin poate veni doar de la societățile specializate. „Ei pot apela la serviciile so-cietăților specializate de pază care au în programul de activitate și transportul de valori monetare. Administratorii pot apela la noi pentru a-i sprijini și îndruma către aceste societăți specializate”, a afirmat Vasile Marin, șef Ordine Publică.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?