Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

VIDEO şi GALERIE FOTO: Vrâncenii protestează în maghiară


 

   Vrâncenii protestează în continuare în Piața Unirii din Focșani, după aproape două luni în care au ieșit în stradă pentru a-și striga nemulțumirile legate de actuala guvernare. Protestatarii au venit și cu un slogan nou, scris în limba maghiară, care în traducere înseamnă „Orban reprezintă interesele României la Bruxelles și Ungureanu reprezintă interesele Budapestei la București”. „Mesajul este în limba maghiară, care tinde să fie a doua limbă oficială a României. Aici, în Piață, am venit pentru ce au ieșit și protestanții din toată țara: căderea Guvernului, alegeri anticipate și libere. Cu siguranță protestul nostru are amploare mai mare decât numărul nostru de aici. Cu toții așteaptă alegerile”, ne-a spus unul dintre protestatari, Dumitrache Tudorache.
   Oamenii sunt revoltați că o viață întreagă au cotizat la stat și că la bătrânețe nu sunt ajutați cu nimic. Protestatarii spun că reprezentanții actualei puteri au făcut avere pe spatele poporului, dând exemplul senatorului Sorina Plăcintă. „Am venit aici pentru a ne arăta nemulțumirea față de Guvern, care nu a creat locuri de muncă, din contră, a schimbat Codul Muncii. Eu am 34 de ani de muncă, am fost maistru la Filatură, și nu pot să ies la pensie anticipat, din cauza vârstei. Am contribuit la Statul Român, toate taxele mi s-au oprit și acum statul nu ne dă un leu. Ei știu să își facă avere, să ia impozite și taxe ca să își facă ei vile și palate. Copiii lor nu învață aici, în țară, ci în străinătate, cum e băiatul doamnei Plăcintă. Dânsa face avere ca să crească un băiat care nu are nici în clin nici în mânecă cu nimic, pentru că știe că părinții au bani și poate să facă ce vrea”, mărturisește Mihai Balosin, de 60 de ani.
   Vrâncenii își doresc alegeri anticipate și un președinte onest, întrucât s-au săturat de minciuni. „Mare lucru nu știu dacă se rezolvă, dar oamenii vin și după felul cum strigă vor un alt președinte. Eu îmi doresc un președinte mult mai cinstit, demn, să se gândească la popor și cu adevărat să rezolve ceva. Ne-am săturat de minciuni”, spune și Aurel Crintea, pensionar. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?