Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Dosarul Topor, amânat


   Judecătoarea Anișoara Topor a fost prezentă, ieri, în fața completului  de judecată de la Curtea de Apel Galați. Acesta este primul termen de judecată pe fond. Dosarul a fost amânat la cererea fratelui judecătoarei Aurel Lăduncă, inculpat și el în dosar, pentru a-și angaja apărător.
   Judecătoarea Topor este în arest din 8 decembrie 2011, când în urma unei percheziții la domiciliul său, a fost arestată preventiv. Procurorii anticorupție o acuză că ar fi primit de la un justițiabil, care este om de afaceri, 80 de mii de lei și 700 de euro pentru a pronunța o sentință favo-rabilă într-un dosar în care acesta revendica o suprafață de teren.
   Judecătoarea ar fi pretins și primit, ulterior, și lucrări de amenajare a casei sale de vacanță de la Lepșa. Sentința nu a fost pe placul afaceristului, care a denunțat-o.
În același dosar este judecat și Aurel Lăduncă, fratele judecătoarei care ar fi intermediat primirea banilor, dar și soțul acesteia, avocatul Marian Topor. 
   Consiliul Superior al Magistraturii a suspendat-o din funcție pe judecătoarea Anișoara Topor și a vacantat temporar postul său de la Judecătoria Focșani. Ea a solicitat de mai multe ori punerea în libertate, fără succes însă. De fiecare dată, cererile sale au fost respinse. Ultima oară, pe 3 martie, când mandatul a fost prelungit din nou.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?