Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Femeile de 40 de ani se tem să meargă la dentist


   Femeile de 40 de ani se tem mai mult decât alte categorii să meargă la dentist, conform unui studiu realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea din Sydney, sub îndrumarea dr. Avanti Karve. Așa cum a demonstrat studiul efectuat în decurs de cinci ani, unele femei din această grupă de vârstă sunt atât de timorate, încât până și cuvântul ‘dentist’ le inspiră groază. Acestea au raportat mai des experiențe neplăcute din trecut despre vizitele la stomatolog și, în consecință, sunt reticente față de cabinetele stomatologice.
   De asemenea, potrivit oamenilor de știință, de medicii stomatologi se tem și persoanele care au trecut prin experiențe dureroase, precum violențe și traume, dar fără nicio asociere cu vizita la stomatolog. În general, conform calculelor dr. Karve, apro-ximativ 40% din populația Occidentului se teme de medicii stomatologi și aceasta în pofida utilizării pe scară largă a aneste-zicelor.
   Persoanele care se tem să meargă la cabinetul de stomatologie suferă dureri severe dentare, în medie, 17 zile, înainte de a-și face în cele din urmă o programare. Pentru comparație, alte persoane suportă astfel de dureri doar două-trei zile înainte de a recurge la asistență specia-lizată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?