Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

GALERIE FOTO: Maşina pompierilor, stricată în intersecţie


   O mașină a pompierilor s-a stricat, ieri, chiar în intersecție. Pompierii trebuiau să se deplaseze cu autospeciala de lucru cu apă și spumă la un incendiu, produs la intrarea în comuna Milcovul. La plecare însă, autospeciala a început să dea semne de bătrânețe. Cu chiu cu vai, pompierii au ajuns cu ea până la intersecția cu Bulevardul Brăilei, unde aceasta a rămas în mijlocul drumului. A fost nevoie de o altă mașină, care să o tracteze până în curtea Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vrancea.
Purtătorul de cuvânt al ISU, locotenent Cristina Duță, a confirmat incidentul și a precizat că este vorba de o defecțiune tehnică. „Este vorba de o defecțiune tehnică la motor, care a apărut în timpul unei intervenții la stingerea unui incendiu. Se vor face demersuri pentru repararea acesteia”, a spus Cristina Duță.
   În prezent, pompierii au trase pe dreapta două autospeciale de lucru cu apă și spumă. Este vorba despre cea care s-a stricat ieri și despre o alta, pentru care s-a dat deja comandă de piese în străinătate, mașinile nefiind fabricate în România. Locotenent Duță ne-a spus că termenul de livrare a pieselor care trebuie înlocuite și care vin din străinătate s-a prelungit. Atunci când acestea vor veni, se va începe și repararea autospecialei.
   Totodată, autoscara mecanică care s-a stricat în urmă cu aproximativ două săptămâni a fost reparată, iar pompierii pot merge cu ea la intervenții atunci când si-tuația o impune.
   Până când vor primi mașinii noi, pompierii vrânceni trebuie să se descurce cu cele vechi. În perioada imediat următoare, ISU va primi o autospecială de lucru cu apă și spumă, care însă nu este nouă. Aceasta va fi adusă de la un alt Inspectorat din țară, unde au fost cumpărate mașini noi.
Cristina Duță a afirmat că s-au făcut demersuri prin Inspectoratul General și a fost găsită o mașină în țară, unde au fost achiziționate autospeciale noi. Potrivit acesteia, se mai încearcă găsirea altor două mașini de intervenție, tot la alte Inspectorate din țară. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?