Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

VIDEO şi GALERIE FOTO: Taximetristul Ionel Cobzaru a fost înmormântat, la Vrîncioaia


  

 

Ionel Cobzaru, taximetristul mort în accidentul rutier produs luni dimineață, la intrarea în Focșani dinspre Garoafa, a fost condus pe ultimul drum, ieri. Peste 100 de oameni au venit la casa părintească din localitatea Ploștina, comuna Vrîncioaia, pentru a-și lua rămas bun de la copilul „cuminte și respectuos” Ionel Cobzaru. Distruși de durere, părinții, soția și rudele acestuia l-au implorat să nu plece. Tot ieri, a fost înmormântată și cea de-a doua victimă a accidentului, Mihai Dumitrescu, la Târgoviște.

   Durere fără margini și la-crimi ieri, la înmormântarea taximetristului Ionel Cobzaru, decedat luni dimineață, într-un accident rutier produs pe E 85, în apropiere de Focșani. Printre lacrimi, flori și sunetul sfâșietor al claxoanelor, s-a scurs greu cea mai neagră zi din viața familiei Cobzaru.
Toată suflarea satului a venit ieri, la casa părintească a lui Ionel Cobzaru, din Ploștina, comuna Vrâncioaia, pentru a-și lua rămas bun de la acesta, pe care îl conside-rau un copil „cuminte și respectuos”. Pe ultimul drum a fost condus și de zeci de taximetriști, care au vrut să-i fie alături.
Nu a fost om care să nu-l plângă pe Ionel Cobzaru și care să nu spună „păcat de el și de familia lui”. Distruși de durere, părinții, soția și rudele taximetristului l-au implorat să nu plece. „Neluțu mamii, nu mă lăsa, nu pleca dragul mamii”, striga, cu ultimele puteri, mama taximetristului.
   Pe margine, oamenii comentau nenorocirea care s-a abătut asupra familiei Cobzaru. „Eu îl știu de mic, că a crescut aici cu noi. Era un copil cuminte și respectuos. Când este să se întâmple, nu ai ce face. Păcat de el, că era tânăr și de cei pe care i-a lăsat în urmă. Maică-sa, săraca, nu mai poate. De când a auzit că a murit, îl strigă întruna. Ce durere este mai mare pentru un părinte decât să-și îngroape copilul?”, a întrebat o vecină a familiei Cobzaru.
   Primarul comunei Vrîncioaia, Ionică Danțiș, i-a adus și el un ultim omagiu tânărului, care a plecat de pe această lume la vârsta de numai 29 de ani.
   O rudă a familiei Cobzaru ne-a spus că este păcat de cei doi copii ai săi. Mai ales că unul dintre ei nu-și va cunoaște tatăl niciodată. „Este mare păcat că a murit în felul acesta și atât de tânăr. Este păcat și de copiii lui, că am înțeles că fata este iar însărcinată, că nu-și vor cunoaște tatăl. Ä‚sta de 4 ani ,pe care îl are, nu știe el ce se întâmplă, că este prea mic. Mare păcat. Era un băiat cuminte și bun. Îl știu de când s-a născut, că suntem rude. Nu te poți pune cu soarta”, a spus un văr al tânărului mort.
   Tot ieri, a fost înmormântat și Mihai Dumitrescu, cea de-a doua victimă a accidentului. Acesta își va dormi somnul de veci la Târgoviște.  

Adrian Fusaru a fost operat

   Cea de-a treia victimă a accidentului, Adrian Fusaru, nu și-a putut conduce prietenii pe ultimul drum. El este internat în Spitalul Militar din Focșani, iar miercuri a fost operat la mâna stângă. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Militar Focșani, locotenent colonel Sorin Ivan, ne-a spus că operația a reușit și totul a decurs bine. „Operația a fost o reușită, iar starea pacientului este bună. Acum este la recuperare și va mai fi ținut sub supraveghere medicală”, a afirmat locotenent colonel Sorin Ivan.  
   Adrian Fusaru este singurul supraviețuitor al accidentului de luni dimineață. El se afla pe bancheta din dreapta față, fiind salvat de centura de siguranță, pe care a avut inspirația să și-o cupleze cu puțin timp înainte de producerea tragediei.

Doi morți și un rănit

   Reamintim că accidentul în care și-au pierdut viața Ionel Cobzaru și Mihai Dumitrescu s-a produs luni dimineață, în jurul orei 3.30, la intrarea în Focșani, dinspre Garoafa. Autoturismul taxi marca Mercedes, în care se aflau cele două persoane decedate, dar și tânărul rănit, s-a izbit violent de un tir, care circula regulamentar, în aceeași direcție. În urma impactului violent, Mercedesul s-a răsturnat și a fost târât câțiva zeci de metri pe partea carosabilă. Åžoferul, Ionel Cobzaru, a fost decapitat, trupul fiind proiectat pe șosea. Pasagerul de pe bancheta din spate, Mihai Dumitrescu, a fost găsit decedat, în mașină. Adrian Fusaru era conștient în momentul în care anchetatorii au ajuns la fața locului.

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?