Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Personalul CFR va putea aplica amenzi celor care cumpără fier vechi furat de la calea ferată


   Angajații CFR SA, CFR Călători și CFR Marfă vor avea dreptul să aplice amenzi pentru achiziția, de la persoane fizice, a metalelor feroase și neferoase utilizate în activitatea feroviară, a anunțat, marți, Ministerul Transporturilor. „Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor de către personalul celor trei companii feroviare se fac, potrivit ordinului de ministru, în baza unei autorizații de control emise de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii”, se arată într-un comunicat al instituției.
   Achiziția materialelor feroase și neferoase utilizate în activitatea feroviară este sancționată cu amendă de la 20.000 lei la 40.000 lei, potrivit unei ordonanțe de urgență emisă anul trecut cu scopul reducerii numărului furturilor și al accidentelor. În cazul în care cumpărătorul este o firmă specializată în colectarea deșeurilor industriale reciclabile acesteia i se anulează, în plus, autorizația de colectare.
   Pe lângă amenda contravențională, legislația prevede plata unui tarif cu titlu de tarif de despăgubire, în cuantum egal cu valoarea elementelor feroviare respective, și a manoperei aferente. Banii din despăgubiri sunt folosiți pentru activitatea de reparații, modernizare și investiții în infrastructură feroviară sau material rulant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?