Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Victor Ponta îi cere premierului să-l demită pe şeful ANAF


   Președintele PSD, Victor Ponta, copreședinte al USL, i-a solicitat luni premierului Mihai Răzvan Ungureanu, printr-o scrisoare deschisă, să-l demită pe șeful ANAF, Sorin Blejnar, pentru folosirea în scop politic a instituției pe care o conduce.
   Ponta a declarat, într-o conferință de presă, că până acum premierul nu l-a sunat și nici nu l-a contactat pentru a-l invita la dialog. ‘Nu există niciun fel de contact în acest sens. Eu astăzi îmi continui seria epistolară cu primul-ministru, pentru că alt gen se pare că este mai dificil. O să-i trimit domnului prim-ministru astăzi documentele finale de control și de la ANI și de la ANAF. În ceea ce mă privește, are un funcționar care a comis abuzuri și pe care cred că dl Ungureanu, dacă aplică legea și dacă are și puterea necesară, îl va schimba din funcție. Mă refer la dl. Blejnar’, a precizat președintele PSD. El a menționat că nu a avut niciun fel de conflict cu Sorin Blejnar și a susținut că este un avantaj faptul că intră în anul 2012 cu o serie de acuzații făcute la adresa sa de reprezentanți ai actualei puteri.
   În document, Ponta dorește să-i atragă atenția premierului ‘asupra unor abuzuri deja dovedite comise de un înalt funcționar public, în exercitarea funcției pe care o ocupă’. ‘Mă refer la domnul Sorin Blejnar, președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală, care pe parcursul anului 2011, folosind ilegal funcția pe care o ocupă, a lansat în mod repetat acuzații nefondate la adresa mea, a inițiat mai multe controale bazate pe baza acestor acuzații și a sesizat alte instituții ale statului în scopuri pur politice’, precizează scrisoarea adresată premierului de președintele PSD. El i-a reamintit premierului că a afirmat recent, ‘în mod corect’, că el este cel care va decide cine rămâne și cine pleacă din funcțiile de conducere din cadrul Guvernului. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?