Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Guvernul nu-i ajută pe viticultori


   Viticultorii vrânceni ar putea primi despăgubiri din fondurile Uniunii Europene deoarece statul român nu este capabil să-i sprijine pe cetățenii care plătesc taxe și impozite. Deși gerul a afectat toate podgoriile vrâncene în proporție de peste 60%, guvernul spune că nu are posibilități pentru a-i despăgubi pe agricultori. Accesarea măsurilor europene este condiționată de întocmirea cât mai rapidă a situației suprafețelor calamitate din județele Vrancea și Buzău.
   Documentațiile trebuie să fie transmise Ministerului Agriculturii până la 12 martie. „La nivelul zonelor calamitate trebuie realizată evaluarea pagubelor produse în viticultură, pomicultură, legumicultură. Sprijinul ar urma să vină de la fondurile europene”, a afirmat președintele Federației Viticultorilor, Manole Toader.
   Reamintim că o estimare a autorităților locale vrâncene arată că suprafețele de vie din Vrancea au fost calamitate în proporție de peste 60% de temperaturile scăzute înregistrate la mijlocul lunii februarie. Potrivit meteorologilor, cele mai scăzute temperaturi din Vrancea au fost de minus 25,3 grade Celsius, înregistrate, pe 11 februarie, la Nereju. Trei zile mai târziu, în data de 14 februarie, la Lepșa, s-au înregistrat minus 25 grade Celsius.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?