Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Poliţistul Moise, anchetat de procurorii gălăţeni


   Un scandal de proporții mocnește de ceva timp la Secția de Poliție Rurală Gugești. Polițiștii sunt nemulțumiți de atitudinea șefului, comisarul Cornel Moise. Au formulat o plângere la adresa acestuia, care a ajuns la șefii Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vrancea, dar și la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați. Potrivit unor surse, polițistul ar fi acuzat de colegi de infracțiuni grave, printre care favorizarea infractorului și abuz în serviciu. De mâine, la comanda Secției de Poliție Rurală Gugești va fi împuternicit un alt polițist, deoarece comisarul Moise spune că nu mai poate colabora cu colegii săi, în condițiile date.

   Comisarul Cornel Moise, până astăzi șef al Secției de Poliție Rurală Gugești, a ajuns în atenția conducerii IPJ și a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați, după ce subalternii au formulat plângere împotriva sa. El ar fi acuzat de colegi de favorizarea infractorului și abuz în serviciu. Inițial, plângerea a fost depusă la IPJ, dar de aici a fost trimisă și procurorilor gălățeni.
Existența plângerii, care îl vizează pe comisarul Moise, a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați, procurorul Marcel Codiță. Acesta nu a putut furniza mai multe date despre dosar, pe motiv că cercetările sunt în curs de desfășurare.
   Åži șeful poliției vrâncene, comisarul șef Ionel Popescu, a confirmat faptul că subalternii comisarului Moise au formulat plângere împotriva acestuia, plângere care a fost trimisă și procurorilor de la Galați. „A fost primită o plângere pe care am trimis-o și la Galați. Colegii și-au exprimat nemulțumirile pe care le au cu privire la domnul Moise. În general, șefii nu sunt foarte iubiți. Se fac verificări cu privire la aspectele sesizate de cei care au formulat plângerea și în funcție de rezultate, se vor dispune și măsuri legale. Totodată, începând cu data de 1 martie, domnului Moise îi încetează și împuternicirea pentru funcția de șef secție. Decizia a venit ca urmare a acestei situații, dar și la ce-rerea sa. Împuternicit la comanda Secției va fi inspectorul principal Alin Vlad, până la organizarea concursului. Totodată, domnul Moise va ocupa o altă funcție, corespunzătoare gradului profesional”, a afirmat comisarul șef Ionel Popescu.

„Sunt și eu curios să aflu ce conține plângerea”

   Comisarul Cornel Moise a spus că nu știe ce acuzații i se aduc, ba chiar este curios să le afle. Moise ne-a precizat că nu va mai rămâne la Secția de Poliție Rurală Gugești pentru că nu-și mai poate continua activitatea în condițiile în care este în conflict cu propriii subalterni. Nu știe ce post va ocupa cu exactitate. „Am auzit și eu că unii dintre colegii mei mi-ar fi făcut o plângere, dar nu știu despre ce este vorba. Nu am fost citat și nu știu care este obiectul plângerii, dar sunt foarte curios să aflu. Este dreptul dumnealor la petiții. Trebuie să se administreze probe, să fiu citat și abia după aceea vă pot da detalii. Este adevărat că de la 1 martie nu voi mai fi șef la Secția de Poliție Gugești, asta și la solicitarea mea, pentru că nu mai putem colabora în astfel de condiții. Rămâne de văzut unde îmi voi desfășura activitatea, deocamdată nu știu nici asta cu exactitate”, a spus comisarul Cornel Moise. Unele voci spun că acesta ar urma să-și desfășoare activitatea într-unul dintre serviciile din cadrul Inspectoratului.
   Comisarul Cornel Moise a fost împuternicit la comanda Secției de Poliție Rurală Gugești odată cu înființarea acesteia, respectiv din toamna anului trecut. În primă fază, toate funcțiile de șefi ai celor 10 Secții au fost ocupate prin împuternicire. În luna ianuarie a.c., Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea a scos funcțiile la concurs, iar doritorii s-au putut înscrie. Printre aceștia s-a numărat și comisarul Moise, care a candidat pentru șefia Secției de Poliție Gugești. În ziua concursului, nu s-a prezentat la testări.
   De mâine, el îi va ceda scaunul de șef al Secției Rurale Gugești unui alt ofițer, inspectorul principal Alin Vlad, care va fi șef tot cu împuternicire, până la organizarea concursului.

14 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?