Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Sânge proaspăt în arbitrajul românesc


   Scăderea baremurilor pentru arbitri scoate la iveală probleme foarte grave cu care ar fi nevoiți să se confrunte cavalerii fluierului pentru a conduce un meci în Liga I. Ion Crăciunescu anunță faptul că în cazul asistenților situația este mult mai gravă deoarece aceștia vor fi nevoiți să scoată bani din propriul buzunar pentru a arbitra în Liga I.
   Åžeful CCA crede că miza reală a reducerii baremurilor este revocarea sa din funcție. „Dacă facem niște socoteli, asistenții trebuie să mai vină cu niște bani de acasă pentru a arbitra în primul eșalon. Este o pro-blemă foarte acută, dar trebuie să avem și o perioadă în care să pregătim o nouă ge-nerație de arbitri. Mă simt pus pe lunetă”, a declarat Crăciunescu.
   Președintele CCA anunță că pentru retur vor fi promovați câțiva arbitri noi, iar cei vechi care nu se vor adapta noilor cerințe vor fi înlocuiți. „Chiar am identificat câțiva arbitri pe care o să-i vedeți în retur și sper ca în maxim un an de zile o să vedem încă 5-7 nume noi de arbitri în Liga 1. Într-o evaluare preliminară putem spune că au un nivel foarte bun, dar au nevoie de experiență. Unii au 21-22 de ani și vrem să-i aducem în față. Cei care nu merg în linie cu noi or să dispară 100%”, a mai spus Crăciunescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?