Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

VIDEO şi GALERIE FOTO: „Au plecat hoţii şi au venit nepoţii“


  

 

   Vrâncenii au protestat, și în week-end, la mitingul organizat în Piața Unirii din Focșani, unde au cerut demisia președintelui Traian Băsescu și a premierului Mihai Răzvan Ungureanu. Protestatarii vor să-i facă președintelui României o plângere penală pentru uzurpare de calități. De asemenea, aceștia i-au pus gând rău ministrului de Interne, Gabriel Berca, pe care îl consideră responsabil pentru moartea mai multor vrânceni în perioada în care iarna a pus stăpânire pe județ. Protestatarii ne-au spus că plângerile vor fi făcute în cel mult două săptămâni. „Au plecat hoții și au venit nepoții. Suferim atât de mult pentru că nu am fost în stare să spargem buba. Buba însemnând Băsescu, Udrea, Blaga și Anastase. Când vom reuși să spargem această bubă sunt ferm convins că toți oamenii din Å¢ara Românească o vor duce mult mai bine. În Sănătate, situația este dezastruoasă, iar premierul nostru Ungureanu este un prizonier al PDL-ului”, a spus Didi Băjenaru, unul dintre protestatari.
   De asemenea, acesta i-a criticat și pe parlamentarii din Vrancea, Alin Trășculescu și Sorina Plăcintă, care nu au făcut nimic pentru vrânceni. „Alin Trășculescu și Sorina Plăcintă nu au făcut absolut nimic pentru noi. Din contră, au făcut lucruri murdare. Voi face dovada că au făcut o serie de matrapazlâcuri. Acest Alin Trășculescu se crede Alfa și Omega pe raza acestui județ și terorizează ofițerii și procurorii. Ați văzut ce a făcut distinsa doamnă Sorina Plăcintă.  A făcut un patinoar, a cheltuit 155 mii euro și nu a funcționat nicio săptămână. Ei vor doar bani și de asta nu cedează puterea”, a adăugat protestatarul.
   Un alt vrâncean ne-a spus că va protesta până când Băsescu își va da demisia. „După cum vedeți suntem din ce în ce mai mulți. O fi crezut Băsescu că ne-am potolit, dar s-a înșelat. Noi îi vom cere demisia până când și-o va da. Trebuie să cedeze, că nu are soluție. Oamenii din toată țara nu-l mai vor, nu doar noi”, a precizat Dumitru Gheorghe.
   Printre protestatari au fost și foarte mulți tineri. „Noi suntem aici pentru că avem probleme. Nu am ieșit degeaba. Sunt tânăr și nu am nicio perspectivă. Am studii, am tot ce-mi trebuie, dar nu am unde să muncesc. Trăiesc în țara asta și mă confrunt cu aceleași probleme cu care se confruntă toți românii. Vrem să fim lăsați să ne trăim viața decent. Nu vrem să mai fim scalvii lui Băsescu”, a spus un tânăr protestatar.
   Protestatarii vrânceni au ieșit în stradă timp de 30 de zile consecutiv. După o pauză de trei zile, ei au obținut autorizație pentru încă 10 zile.  Protestatarii și-au dat întâlnire, din nou, în această după amiază, de la ora 17.00, în Piața Unirii.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?