Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

VIDEO şi GALERIE FOTO: Din ce în ce mai mulţi protestatari în Piaţa Unirii


 

   Aproximativ 200 de vrânceni au protestat, aseară, la mitingul organizat în Piața Unirii din Focșani, unde au cerut demisia președintelui Traian Băsescu și a premierului Mihai Răzvan Ungureanu. Protestatarii au scandat „Jos Băsescu”, „Alegeri anticipate!”, „Ungureanu UTC-ist, comunist și securist!”, „Ungureanu nu uita suntem și împotriva ta!”, „Jos Guvernul Securist!”. Din nou, protestatarii le-au cerut focșănenilor să vină în Piața Unirii.

   Aproximativ 200 de vrânceni au protestat, aseară, la mitingul organizat în Piața Unirii din Focșani, unde au cerut demisia președintelui Traian Băsescu și a premierului Mihai Răzvan Ungureanu.  Protestatarii au scandat „Jos Băsescu”, „Alegeri anticipate!”, „Ungureanu UTC-ist, comunist și securist!”, „Ungureanu nu uita suntem și împotriva ta!”, „Jos Guvernul Securist!”.
Åži pensionarii s-au revoltat împotriva Guvernului. Aseară, ei au continuat să-și strige durerea și, prin lozinci sau pancarte, au cerut demisia lui Băsescu. „Noi venim pentru drepturile sociale, economice și politice ale noastre. Vrem ca Băsescu să plece din fruntea statului, pentru că duce o politică profund antinațională. O duce împotriva noastră a oamenilor. Ne-a nenorocit efectiv. Legea pensiilor este în defavoarea noastră, total. Nu mai vorbesc de Legea Sănătății. Indiferent cine ar veni în locul lui ar face treabă mai bună. Poate vine un om mai echilibrat care știe să discute cu partenerii de dialog, cu so-cietatea civilă, cu noi cu oamenii. Nu ne trebuie un președinte care se crede un super Dumnezeu. Avem nevoie de președinte pentru toată lumea. Ä‚sta e șeful statului pentru o clică restrânsă, pentru niște borfași, niște derbedei care s-au îmbogățit pe spinarea noastră”, a spus Vasile Ionescu.
   De aceeași părere este și Åžtefan Vasile, care vine zi de zi la proteste. „Am fost zi de zi la proteste. Sunt de acord cu tot ceea ce se strigă aici, cu toții avem nemulțumiri comune. Vrem să plece Băsescu și să ne lase în pace. Să vină alt președinte, să vină altcineva, oricare altul în afară de acesta”, a declarat Åžtefan Vasile.

„Nu-i mai pasă de poporul său”

   Dan Corbeanu este un tânăr care vine la proteste deoarece crede că prin această acțiune democratică și legală, actuala putere poate fi schimbată. El susține că la proteste ar trebui să participe toți vrâncenii și le cere acestora să iasă din case și să vină în Piața Unirii. „Acest individ, Traian Băsescu, este foarte ticălos. În șiretenia lui proverbială  ne-a dovedit că el știe pe ce să se bazeze.   Nu-i mai pasă de poporul său. Ne-a jignit de atâtea ori, ne-a făcut împuțiți, țigani, găozari și niciodată nu și-a cerut scuze. Alți frați    de-ai lui ne-au făcut viermi. De asta venim aici. Continuăm să credem că suntem într-o țară normală și acest ticălos trebuie să plece” a spus la microfon, Dan Corbeanu.

Manifestațiile vor continua

   Protestatarii vrânceni au ieșit în stradă timp de 30 de zile consecutiv. După o pauză de trei zile, protestatarii au obținut autorizație pentru încă 10 zile.  Autorizația de organizare a mitingurilor de protest a fost obținută de Asociația pentru Mediu, Organizare Regională și Formare. Protestatarii și-au dat întâlnire, din nou, în această după amiază, de la ora 17.00, în Piața Unirii pentru a continua acțiunile de protest antiguvernamentale și antiprezidențiale.

9 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?