Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

Costel Nicoară este şeful Ocolului Silvic Tulnici


   Adunarea Generală a Obștii Tulnici, convocată de conducerea pedelistă în data de 4 septembrie a anului trecut, este nulă de drept. Judecătoria Focșani a dispus anularea hotărârii nr. 15 din 4 septembrie 2011 a Adunării Generale a Obștii Tulnici, prin care Costel Nicoară era înlocuit cu Gabriel Burghelea. Hotărârea este definitivă și irevocabilă. De asemenea, toate deciziile luate în baza hotărârilor adoptate în data de 4 septembrie sunt nule de drept.
   Potrivit deciziei magistraților, sunt nule de drept deciziile prin care Alin Olteanu s-a autopropus, din nou, admi-nistrator la OS Tulnici și schimbarea șefului de ocol Costel Nicoară cu Gabriel Burghelea. Conform deciziei luate de magistrați, șeful OS Tulnici este în continuare Costel Nicoară. „Dispune anularea Hotărârii nr. 15 din 04.09.2011 a Adunării Generale a Obștii de Moșneni Tulnici. Respinge ca neîntemeiate excepțiile privind lipsa calității procesuale active a reclamanților și inadmisibilitatea acțiunii. Hotărârea este definitivă și irevocabilă”, se arată în hotărârea dată de Judecătoria Focșani, în dosarul 13227/231/2011.
   De remarcat că șeful OS Tulnici, Costel Nicoară, a mai obținut câteva hotărâri judecătorești prin care au fost anulate două decizii luate de Consiliul de Administrație al obștii. Mai exact, instanța de judecată a anulat actul prin care președintele obștii, Alin Olteanu, a reziliat contractul de prestări servicii existent între Obștea Tulnici și Ocolul Silvic Privat Obștea Tulnici, dar și decizia prin care Costel Nicoară a fost revocat din funcția de administrator al Ocolului Silvic Privat Tulnici, în locul său autodesemnându-se președinte al obștii, Alin Olteanu. „Constată că efectele Deciziei nr.10/2011 a Consiliului de Administrație al Obștii de Moșneni Tulnici au fost suspendate prin sentința civilă nr.1703/2011 a Tribunalului Vrancea. Admite acțiunea. Constată nulitatea deciziei nr.12/24.07.2011 a Consiliului de Administrație al Obștii de Moșneni Tulnici„, se arată în hotărârea dată de Judecătoria Focșani, în dosarul 12544/231/2011.

Repus în funcție de ministrul Borbely

   În baza acestei hotărâri, șeful Ocolului Silvic Privat Obștea Tulnici, Costel Nicoară, a fost repus în funcția de șef de ocol de către ministrul Mediului și Pădurilor, Laszlo Borbely, în luna octombrie a anului trecut. Acesta a semnat atunci ordinul prin care a anulat avizele pentru revocarea din fruntea OSP Tulnici a lui Costel Nicoară, dar și ordinul prin care în locul acestuia era numit șef de ocol Edmond Gabriel Burghelea.
   Decizia de anulare a celor două avize a fost luată de ministrul Borbely în baza sentinței date de Judecătoria Focșani care a anulat hotărârea nr. 15 din 4 septembrie 2011 a Adunării Generale a Obștii Tulnici, prin care Nicoară era înlocuit cu Burghelea. „Prin Sentința civilă nr. 72 pronunțată de Judecătoria Focșani, Județul Vrancea în dosarul nr. 13227/231/2011 a fost anulată Hotărârea nr. 15 din 4 septembrie 2011 a Adunării Generale a Obștii de Moșneni Tulnici. Întrucât Hotărârea nr. 15 din 4 septembrie 2011 a Adunării Generale a Obștii de Moșneni Tulnici a constituit temei legal pentru emiterea Avizului nr. 131 din 07.09.2011 pentru revocarea domnului Nicoară Costel din funcția de șef al Ocolului Silvic Privat Obștea Tulnici SRL și avizul nr. 132 din 07.09.2011 pentru numirea domnului Burghelea Gabriel Edmond în funcția de șef ocol la Ocolul Silvic Privat Obștea Tulnici SRL, vă notificăm faptul că aceste avize se anulează”, se arată în adresa semnată de mi-nistrul Mediului și Pădurilor, Laszlo Borbely și înaintată președintelui Obștii de Moșneni Tulnici și conducerii Ocolului Silvic Privat Obștea Tulnici.

Decizie anulată pe motiv că hotărârea nu era definitivă și irevocabilă

   Numai că la două zile distanță, cel mai probabil în urma unor intervenții politice, actul de repunere în funcție a lui Nicoară a fost anulat pe motiv că hotărârea nu este definitivă și irevocabilă. Cum decizia magistraților a devenit definitivă și irevocabilă, Nicoară a mers la Ministerul Mediului cu hotărârea pentru a solicita repunerea în funcție. „Dacă anterior s-a motivat că anularea repunerii mele în funcție s-a datorat faptului că decizia nu era definitivă și irevocabilă, acum este îndeplinit și acest criteriu și sper să fiu repus în funcție cât mai repede”, a spus șeful OS Tulnici, Costel Nicoară.

Adunarea Generală din 4 septembrie 2011, nestatutară

L   a Adunarea Generală din 4 septembrie 2011, convocată de conducerea pedelistă a obștii, au participat aproximativ 250 de persoane, față de aproximativ o mie de obșteni cât ar fi fost necesar pentru ca întâlnirea să fie declarată statutară. Åžeful OS Tulnici, Costel Nicoară, a anunțat atunci că schimbarea sa este ilegală și că adunarea nu a fost statutară. „Adunarea Generală convocată de conducerea obștii nu a fost statutară deoarece pentru a fi declarată statutară trebuia ca la manifestare să fie prezenți jumătate plus unu din obșteni, adică aproximativ o mie de persoane. În sală nu au fost nici 250 de persoane prezente ceea ce înseamnă că deciziile luate nu sunt statutare”, a precizat șeful OS Tulnici, Costel Nicoară.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?