Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Căsătorie în Crâng, în curtea casei sau la locul de muncă


   Viitorii miri s-ar putea căsători în curtea casei, la mănăstire sau în parc, după cum doresc. Legea actelor de stare civilă s-ar putea modifica, pentru a putea permite oficierea căsătoriilor și în alte locuri decât Oficiul de Stare Civilă. În Focșani, în prezent, căsătoriile sunt oficiate și la Teatrul „Mr. Gh. Pastia”, dar contra sumei de 500 de lei. 

 
   Tinerii care plănuiesc să își întemeieze o familie, au primit o veste neașteptat de bună privind locul în care i-ar putea spune persoanei iubite un „DA” hotârât, pentru toată viața. Până acum, fundalul din fotografiile de la cununia civilă a fost același pentru toate cuplurile care s-au căsătorit în Focșani: în fața Teatrului Muncipal sau la Oficiul de Stare Civilă. În viitorul apropiat, fiecare ar putea alege locul unde să jure iubire eternă iubitului sau iubitei, după caz.  
   A fost depus un amendament de modificare a Legii privind actele de stare civilă, care dacă va fi adoptat va permite tinerilor să se unească în taina căsătoriei în parc, în pădure sau într-o altă clădire decât Teatrul Pastia sau Starea Civilă. Viitorii miri își doresc să fie adoptat amendamentul, căci căsătoria este, nu-i așa, poate cel mai frumos moment din viața unui cuplu.
   Claudia se va căsători în luna august și visează la un loc romantic, exact ca în filme, unde să-i spună „DA” lui Laurențiu. Crângul ar fi locul ideal, în opinia ei. Crede că ciripitul păsărilor i-ar aduce fericire și noroc în căsnicie. „Ar fi ideal ca persoanele care urmează să se căsătorească să-și poată alege locul în care urmează să aibă loc cununia civilă. În general, în județul nostru, cununia civilă este oficiată la sediile primăriilor, iar în Focșani la Teatrul Municipal «Maior Gheorghe Pastia» sau la ieșirea din oraș, în clădirea de la Starea Civilă, asta pentru cei care aleg să se cunune în timpul săptămânii. Aș vrea să mă pot cununa civil într-un loc neobișnuit, iar reprezentanții Primăriilor să vină acolo unde îi chem. Nu consider că efortul lor ar fi prea mare, în condițiile în care cuplurile care vor să se cunune civil, în week-end, după ora 14.00, trebuie să plătească suma de 500 de lei pentru ca reprezentantul primăriei să le pună o întrebare și să le înmâneze certificatul de căsătorie. Å¢inând cont de faptul că evenimentul, în cazul meu, va avea loc în timpul verii, aș putea alege orice alt loc. Spre exemplu Crângul Petrești sau platoul din fața Mănăstirii Lepșa!”, a declarat Claudia.
   Adriana nu a stabilit data nunții, dar își dorește ca oficierea căsătorei să aibă loc în propria curte, printre flori și copaci. Acolo ar vrea să amenajeze după bunul plac un cadru romantic, adecvat totuși unei astfel de festivități. „De ce să nu mă căsătoresc în curtea casei mele? Nu mă mai chinuiesc să ajung la Teatru la o anumită oră, ci aștept ofițerul la mine acasă. Curtea este mare, iar eu pot spune «DA» îmbrăcată fiind în blugi. La Teatru, ești obligat la o anumită ținută, ori mie nu-mi plac rochiile împopoțonate și nici coafurile. Plus că celui care îmi va deveni soț, nu-i plac cravatele„, a spus aceasta.
   Darius are o ideea nemaiîntâlnită: ar vrea să se căsătorească chiar la locul de muncă! Este foarte atașat de colegii săi, așa că vrea să fie în mijlocul lor și când va spune „DA”.
La nivelul județului, au fost cazuri când mirii au solicitat ca oficierea căsătoriei civilă să aibă loc în afara primăriei, cereri care au fost aprobate.
   Potrivit propunerii de modificare a Legii actelor de stare civilă, tinerii trebuie să depună cerere la primăria de care aparțin, iar în funcție de motivarea ei și de disponibilitatea ofițerului de stare civilă, căsătoria civilă să fie oficiată în diferite locuri, pe care mirii le solicită. Inițiatorul proiectului de modificare consideră că autoritatea oficierii căsătoriei este dată de ofițer și de cuvintele pe care le rostest tinerii, mai puțin de sala de la primărie.
   Camera Deputaților va decide dacă viitorii miri se vor putea căsători în locul viselor lor.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?