Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Anchetă ministerială la Colegiul Tehnic „Gh. Balş“ din Adjud


   Directorul Colegiului Tehnic „Gh. Balș” din Adjud este anchetat de membrii corpului de control al Ministerului Educației, ca urmare a unor sesizări făcute de un grup de profesori din cadrul unității de învățământ.
   Mai exact, doi oficiali din cadrul Ministerului evaluează activitatea directoarei Maria Bîrlă, în încercarea de a afla dacă cele sesizate de dascăli se adeveresc. Vizita celor doi membri ai corpului de Control al Ministerului a fost confirmată și de cei din conducerea Inspectoratului Åžcolar Județean.
   Membrii corpul de control sunt însoțiți la Adjud de inspectorul școlar Robert Graur, după ce directoarea Maria Bîrlă a refuzat prezența inspectorului de istorie Dorin Cristea. „Unul dintre motivele acestui control cred că este legat de un conflict mai vechi, din 2010. Unuia dintre profesori, directoarea i-a dat un calificativ care l-a nemulțumit. Profesorul a câștigat în instanță, iar directoarea nu a vrut să reanalizeze în Consiliul de Administrație calificativul și din acest motiv nu a putut să susțină gradul”, este de părere Iordache Bostan, șeful Inspectoratului Åžcolar Județean.
   Directoarea Maria Bîrlă nu a discutat, până în prezent, cu nici unul dintre cei doi oficiali ai Ministerului Educației, însă a pus la dispoziția acestora mai multe documente. Directorul Colegiului Tehnic „Gh. Balș” din Adjud bănuiește cine este autorul reclamației, iar acum așteaptă rezultatele anchetei. „Au venit oficiali din partea Ministerului, ca urmare a unor reclamații venite din partea unor cadre didactice care de se țin de astfel de lucruri de 30 de an,i iar acum mi-a venit probabil și mie rândul. Mai multe nu știu, mi-au cerut doar acte, cu mine nu au discutat deocamdată”, a declarat Maria Bîrlă.
   Vom reveni cu amănunte privind mersul anchetei.

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?