Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Şoferii au fost mai prudenţi în ultimele două săptămâni


   Traficul rutier a fost reluat pe toate drumurile naționale din Vrancea. 
Oamenii legii spun că pe alocuri, carosabilul este umed sau parțial acoperit cu zăpadă, dar că nu au fost semnalate evenimente care să îngreuneze sau să blocheze traficul rutier.
Ieri dimineață, ceața le-a dat bătăi de cap șoferilor. Începând de la ora 9.00 și până la ora 13.00, Vrancea a fost sub atenționare meteo de ceață. Potrivit informării, vizibilitatea a scăzut sub 200 de metri, iar pe alocuri a fost chiar sub 50 de metri. 
   Spre deosebire de alți ani, când la prima ninsoare apăreau și primele accidente rutiere, soldate chiar și cu decesul unor persoane, iarna aceasta pe șoselele din Vrancea nu s-a produs niciun accident rutier mortal. Polițiștii ne-au precizat că au fost înregistrate câteva evenimente rutiere minore, două dintre acestea la sfârșitul săptămânii trecute. Nu a fost vorba de vătămări corporale grave. Vremea nefavorabilă i-a determinat pe șoferi să circule cu prudență.
   Polițiștii spun că în perioada următoare, radarele vor fi din nou în trafic, pentru că odată cu îmbunătățirea vremii, șoferii nu vor mai fi atât de prudenți. 
   Oamenii legii recomandă conducătorilor auto ca în timpul deplasărilor pe drumurile publice să folosească luminile de întâlnire și pe timpul zilei, să circule cu viteză redusă, adaptată permanent stării carosabilului și condițiilor de trafic și să efectueze fiecare manevră doar după o atentă asigurare. De asemenea, pietonii trebuie să aibă o conduită preventivă înainte de a se angaja în traversarea drumului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?