Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

În zilele următoare va fi o decizie de întrerupere a plăţilor pentru cererile în curs la POSDRU


   Directorul general al DG pentru Ocuparea Forței de Muncă și Afaceri Sociale din cadrul CE va emite, „în zilele următoare”, o decizie de întrerupere a termenului de plată pentru cererile în curs din POSDRU, informează reprezentanța Comisiei Europene în România. 
   Direcția Generală pentru Ocuparea Forței de Muncă și Afaceri Sociale (DG EMPL) din cadrul Comisiei Europene a făcut, vineri, precizări cu privire la derularea Programului Operațional Sectorial „Dezvoltarea Resurselor Umane” (POSDRU). Astfel, DG EMPL menționează că, în Raportul anual de control 2011, Autoritatea română de audit a identificat unele deficiențe majore ale sistemului de management și control al Programului operațional dezvoltarea resurselor umane. Aceste deficiențe se referă la procedurile de selecție a proiectelor și la cele de verificare de prim nivel.
   În conformitate cu prevederile Regulamentului pentru fondurile structurale, aceste deficiențe duc la o întrerupere a termenului pentru plata cererilor transmise de statul membru la Comisie pentru o perioadă maximă de 6 luni, precizează sursa citată. „Ca atare, în următoarele zile, Directorul General al DG EMPL va emite o decizie de întrerupere a termenului de plată pentru cererile în curs. Întreruperea va fi ridicată de îndată ce Autoritatea română de audit confirmă că deficiențele au fost remediate, conform prevederilor Regulamentelor pentru Fonduri structurale. Autoritatea de management a luat toate măsurile necesare în vederea remedierii problemelor semnalate, iar Autoritatea de audit va reanaliza situația și va prezenta noul sau raport la Comisie cât de curând”, menționează sursa citată.
   Conform acestor precizări, întreruperea termenului de plată nu afectează implementarea proiectelor, pentru care Autoritatea de management poate continua să facă plăți. „Comisia este încrezătoare că autoritățile române tratează deficiențele semnalate cu seriozitate și iau masurile ce se impun și că acestea vor duce la o reluare a plăților înainte de expirarea celor șase luni prevăzute de Regulament”, mai menționează reprezentanța CE.
   Comisarul european Dacian Cioloș a declarat, vineri, că, cel mai probabil, Comisia Europeană va anunța în curând o posibilă întrerupere a plăților în cadrul programului POSDRU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?