Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Un cascador va încerca să treacă peste cascada Niagara pe sârmă


   Un cascador american va încerca la vară să treacă peste cascada Niagara pe sârmă, lucru care nu s-a mai întâmplat de peste un secol, a anunțat organismul care administrează locul de partea canadiană.
Comisia pentru cascada Niagara refuzase în decembrie cererea echilibristului Nik Wallenda, dar apoi s-a răzgândit. Evenimentul va avea loc la o dată care n-a fost încă anunțată. ‘Rolul pe care l-au jucat cascadorii în istoria și promovarea cascadei Niagara a contat într-o oarecare măsură în decizia noastră de aprobare’ a acestei tentative, a spus într-un comunicat președinta comisiei, Janice Thomson.
   Este ultima aprobare pe care trebuia să o obțină echilibristul, acesta având deja acceptul autorităților ame-ricane din statul New York. ‘Familia mea face acest lucru de peste 200 de ani și șapte generații, iar eu urmez tradiția’, a declarat Wallenda la canalul CTV. ‘Visez de la șase ani să traversez cascada Niagara pe sârmă’, a adăugat cascadorul de 33 de ani. Ultimul care a realizat această performanță a fost cascadorul James Hardy, în 1896.
   Comisia pentru cascada Niagara a anunțat că și-a revizuit reglementările, urmând să permită desfășurarea unui asemenea eveniment din 20 în 20 de ani.
Nik Wallenda, care a început să meargă pe sârmă, cu ajutor, la doi ani și singur la patru ani consideră    că-i vor fi necesare 30-45 de minute pentru a traversa cascada cu o lățime de 549 m dintre Canada și Statele Unite. El a spus că nu s-a hotărât încă din ce parte să abordeze traversarea, urmând să facă acest lucru în funcție de condițiile meteo. 
   Un studiu al potențialelor efecte economice pozitive ale evenimentului, comandat de Wallenda, arată că ar putea veni 120.000 de persoane, care să cheltuiască 120 de mi-lioane de dolari în economia locală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?